Sobota, 20 april 2024
Iskanje

V zabojnik je padel sam

12. jul. 2016 | 17:29
Dark Theme

Preiskava je končana, znakov kaznivega dejanja novogoriški kriminalisti niso odkrili. Tako se je na novogoriški policijski upravi zaključil primer februarske najdbe moškega trupla na deponiji smeti v Stari Gori. Presenečeni delavci novogoriške Komunale so tedaj med smetmi, ki so jih stresli iz smetarskega vozila zagledali moško truplo.
Zaradi vbodne rane v predelu vratu se je tedaj ugibalo, ali morda moški ni bil zaboden, tudi policijska preiskava je sprva potekala v tej smeri. Po opravljeni sodni obdukciji na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani pa je postalo jasno, da je rano na vratu povzročila zlomljena ključnica in da je nastala med procesom stiskanja smeti v smetarskem vozilu. Vprašanje, kako se je moški znašel v zabojniku za smeti, od koder so ga delavci Komunale nevede stresli v smetarski kamion, ostaja brez odgovora.
»V sklopu zahtevne večmesečne preiskave ni bilo ugotovljenih znakov, ki bi kazali na kaznivo dejanje. Ugotovljeno je bilo, da so obsežne telesne poškodbe, ki so v začetku kazale na sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo, bile povzročene med delovanjem stroja tovornega vozila z nameščenim zabojnikom za prevoz odpadkov Tako je bilo tudi izključeno, da bi poškodbe nastale kot posledica morebitne prometne nesreče ali padca oz. s strani tretje osebe,« so včeraj sporočili iz novogoriške policijske uprave.
Ker v tem primeru ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja, so novogoriški kriminalisti konec junija s pisnim poročilom o zaključku preiskave obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava