Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Na soški cesti ugasnili dve mladi življenji

27. avg. 2016 | 13:12
Dark Theme

Sredi noči na včerajšnji dan se je ob 2.10 na soški cesti izven naselja Plave zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubila dva mlada voznika osebnih avtomobilov, tri osebe pa so bile lažje telesno poškodovane. 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, je vozila po glavni cesti iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. V kraju Dolga njiva je pričela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil v času, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma s Tolminskega. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, ki je bilo tako silovito, da je iz vozila voznice odtrgalo motor, ki je trčil v vozilo, ki ga je voznica prehitevala.
Voznica in voznik osebnih avtomobilov sta zaradi hudih poškodb na kraju umrla. Sopotnik v vozilu voznika je utrpel lažje telesne poškodbe in bil z reševalnim vozilo odpeljan v šempetrsko bolnišnico. Lažje telesne poškodbe sta utrpela tudi voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je prehitevala voznica in sta tudi bila odpeljana v šempetrsko bolnišnico.
Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državni tožilec. Cesta je bila za ves promet zaprta med 2.10 in 8.15. Reševalcem in policistom so pomoč nudili tudi gasilci.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava