Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Trgovci čutijo odpor in razočaranje

31. mar. 2018 | 16:27
Dark Theme

S Korza Italija odhaja cenovno dostopna francoska trgovska veriga Promod, na njeno mesto pa prihaja visoko-cenovna prodajalna s kosi najprestižnejših modnih blagovnih znamk. Ta bo predvidoma konec leta zasedla celotno stavbo na Korzu Italija, v kateri je do nedavnega poleg Promoda, ki sicer ne zapušča samo tržaškega tržišča, ampak celoten italijanski trg, bivala tudi banka Hypo. Družba, ki naj bi prihajala iz Modene in že ima butike v nekaterih drugih italijanskih mestih, naj bi v Trst prinesla prestižne modne blagovne znamke, ki v Trstu še niso prisotne, pa tudi znamke, ki so tu navzoče že desetletja.
Kaj o novem butiku pravijo tržaške trgovine, ki imajo v prodajnem programu tudi prestižna modna imena? V butiku Rosiserli na Korzu Italija smo govorili z lastnico, ki ni preveč zadovoljna s prihodom novega butika. Pa ne zato, ker bi se bala novega konkurenta, temveč zaradi nelojalnosti dobaviteljev. Ti so ji samo sporočili, da bodo v Trstu dobili novo stranko in da bo ta v butiku imela tudi artikle, kot jih ima njena prodajalna.
Do napovedanega prihoda novega butika čuti odpor tudi lastnica butika Re Artù v Ul. San Spiridione, ki prav tako kot kolegica iz trgovine Rosiserli že desetletja s prestižnimi znamkami oskrbuje različne stranke. Gospa nam je povedala, da se tolaži s tem, da bo nov butik bojda prodajal zgolj prve linije modnih znamk, medtem ko v njeni trgovini prodajajo tudi druge in cenovno dostopnejše linije. »Če bo zaradi novega butika prizadeta naša dejavnost, še ne vem in ne želim ugibati, dejstvo pa je, da bi bilo pravično, če bi družbi, ki se širi v Trst, dobavitelji sporočili, katere znamke so na tržaškem tržišču že prisotne, ne pa, da jim zaradi obljub o količinsko velikih naročilih, dajo artikle, v katere je nekdo drug desetletja vlagal in v njih verjel, ko stranke še niso,« je sklenila sogovornica.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava