Sreda, 10 april 2024
Iskanje

Veronska hard-rock scena

20. mar. 2014 | 18:54
Dark Theme

Po skoraj dveh letih se vračamo v Verono, od koder je doma rokenrol bend Quiet Confusion. Skupino sem ravno med študijsko izkušnjo v mestu Romea in Julije marsikdaj videl v živo. Fantje so me takrat prijetno presenetili, kajti glasbeni feeling, ki očitno vlada med njimi, se je na vsakem koncertu spremenil v pravo rokenrol vzdušje, publika pa je seveda to cenila!
Pohvale pa niso vredni le nastopi veronskega benda, ampak tudi njegove studijske plošče. Decembra 2012 smo že pisali o prvencu Jungle, danes pa je na vrsti nova plošča Commodor. Zasedba, ki jo sestavljajo pevec in kitarist Anonio Cortina, solo kitarist Mattia Stefani, basist Luca Lonardoni in bobnar Luca Tommasi, je ploščo tudi tokrat posnela v veronskem glasbenem studiu Mellowsong Studio. Fantom je tokrat priskočil na pomoč bobnar italijanske skupine OJM in glasbeni producent Max Ear. Album je izdala italijanska neodvisna glasbena založba Go Down Records, sestavlja pa ga devet komadov. Sound plošče hodi po sledeh prvenca Jungle in sicer na njej zasledimo tako bluz kot rokenrol iz sedemdesetih let, pa tudi garage rock in ponekod skoraj stoner ritme.
Vpliv bluz roka je že takoj razviden v uvodni Freak Out, nekoliko bolj rokerska pa je naslednja Blood Flow, ki v uvodu spominja na kitarske rife ameriškega benda Queend of the Stone Age. Fat Flowered Smoking je prava glasbena eksplozija, v kateri se na začetku (in ne samo) pozna glasbeni doprinos kitarista Mattie Stefanija, ki si je tokrat izmislil res posrečen kitarski rif. Uvod v naslednjo Livin' With the Sun je bolj garage rock v Soundgarden stilu, bluz ritmi pa so spet na vrsti v pesmi You're Going Home, v kateri se pevec Cortina spremeni v veronskega Stevie Ray Vaughana. Podoben je tudi komad El Indio, medtem ko se hitrejši rokerski ritmi spet pojavijo proti koncu plošče v pesmi From East to West. Za zaključek pa so fantje poskrbeli za skoraj stoner trenutek s komadom Stranger. Kar tako naprej fantje!

Commodor
Quiet Confusion
Bluz rok, rokenrol
Go Down Records, 2014
Ocena: 7.5

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava