Sreda, 10 april 2024
Iskanje

TK: predlog rešitve v roku 2 tednov?

25. mar. 2014 | 16:59
Dark Theme

»Pod vodstvom Urada nastaja predlog rešitve, ki bo operativen, dolgoročen in vsebinski, usklajen s predstavniki krovnih organizacij Slovencev v Italiji in predstavljen v roku 2 tednov.«
Tako piše v dopisu Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na katerega smo se obrnili z željo po pojasnilih, kako potekajo njihova prizadevanja za rešitev Tržaške knjigarne. Kot so zapisali, se je Urad intenzivno vključil v problematiko zaprtja Tržaške knjigarne. »Minister Gorazd Žmavc je podal usmeritev, da se rešitev išče v pozitivnem pristopu, predvsem na ustrezni programski vsebini, ki bo ohranjala slovenski kulturni prostor v slovenskem zamejstvu in bo pritegnila mlajše generacije ter omogočala sodobne pristope do knjižne kulture.
K reševanju nastale situacije sta pristopila tudi Ministrstvo za kulturo in Javna agencija za knjigo,« so sporočili iz Urada in spomnili, da je njihova delovna skupina opravila tudi več pogovorov s predsednikoma krovnih organizacij Rudijem Pavšičem in Dragom Štoko, z upraviteljico Tržaške knjigarne Ilde Košuta ter z generalno konzulko v Trstu Ingrid Sergaš.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava