Petek, 26 april 2024
Iskanje

Tržaška alternative-rock scena

2. maj. 2014 | 20:35
Dark Theme

Ljubitelji indie rocka in electro pop ritmov, danes ste vi na vrsti! V naslednjih vrsticah boste lahko spoznali eno izmed najnovejših in perspektivnejših glasbenih skupin iz naše dežele. The Academy, tako je ime bendu, ki si je v enem samem letu že priboril tako imenovani vzdevek »the next big thing«. Mladi fantje so zasedbo ustanovili leta 2012, takrat so bend sestavljali pevec in kitarist Gianluca Calligaris, drugi kitarist Vito Gelao, bobnar Alessio Gambarrota in basist ter glasbeni producent Marco Seghena. Ravno Segheno sta pred kratkim nadomestila pianista Nicola Nardone in Pierpaolo de Flego.
Petčlanska skupina je prejšnji mesec začela s serijo koncertov, na katerih je občinstvu predstavila svoj prvenec Meaning of Dance. Enemu izmed teh nastopov, in sicer v kavarni Rossetti, sem prisostvoval tudi sam. Energični pristop res mladih fantov me je prijetno presenetil, še bolj pa njihova zavidljiva izvedba in izvrstna uporaba sintetizatorjev zvoka. Bend je v celoti predstavil prvenec Meaning of Dance, ki je izšel 28. marca s pomočjo neodvisne glasbene založbe Lademoto Records. Ploščo si lahko nabavite oziroma ji lahko prisluhnete na spletnih portalih iTunes, Spotify, Amazon in Soundcloud. Kot mi je po koncertu zaupal pevec Gianluca, sta produkcija in snemanje albuma trajali eno leto in to ne samo v Trstu ampak tudi v Bologni in na Sardiniji. »Dolgo je trajalo, ampak zato smo še bolj ponosni na končni rezultat.« Ni dvoma, končni rezultat je res »prva liga«!
Ploščo Meaning of Dance sestavlja deset komadov za skoraj štirideset minut poskočnega in pristnega indie rocka, pomešanega z elektronskimi efekti, klaviaturami in še marsičem. V njih prideta do izraza tako ameriška in angleška indie scena (beri The Strokes, The Vaccines ipd.) kot francoske electro legende Daft Punk, electro pop zasedba Phoenix in še disco glasba iz sedemdesetih ter new wave gibanje iz osemdesetih let. Malo krat se mi zgodi, da so mi skoraj vsi komadi všeč, če pa bi me kdo vprašal za nasvet, bi mu rekel, naj si na ves glas zavrti pesmi Asleep in Don't Turn Away!

Meaning of Dance
The Academy
Indie rock, electro pop
Lademoto Records, 2014
Ocena: ★★★★★★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava