Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Antonu Petjetu nagrada Tantadruj za življenjsko delo

20. maj. 2014 | 16:06
Dark Theme

Instinktiven, raziskovalec človekove duševnosti in odrske skrivnosti, do skrajnosti predan besedi in gledališki izraznosti, intelektualec, ki dramatikovo sporočilo in tekstovno predlogo spoštuje in ne zapušča njenih temeljnih okvirov in mej, jo pa umetniško razgradi in tolmači ter z osebno noto in videnjem posreduje vse tiste odtenke, ki sestavijo in oblikujejo enkraten lik. Tako sebe in svoje dolgoletno ustvarjalno delo vidi dramski umetnik Anton Petje, ki je skoraj štiri desetletja nastopal na odru Slovenskega stalnega gledališča.
In tako je komisija za podelitev primorske gledališke nagrade Tantadruj zapisala v utemeljitev za nagrado za življenjsko delo 2014. Petjetu jo bodo izročili v četrtek, 29. maja, na velikem odru tržaškega Kulturnega doma, ko bodo podelili tudi ostale primorske nagrade gledališke nagrade Tantadruj - posamezniku za igralski dosežek in ansamblu za najboljšo predstavo oziroma gledališki dosežek. za nagrade se potegujejo domače produkcije Gledališka Koper Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica in Slovenskega stalnega gledališča Trst.
Četrtkovo slovesnost bo uvedla ponovitev Zlatega zmaja v režiji Janusza Kice, predstave, s katero je SSG osvojil nagrado Tantadruj 2011. Predstava, ki bo opremljena z italijanskimi nadnapisi, bo posvečena spominu na Primoža Beblerja, takratnega umetniškega vodjo SSG in enega od pobudnikov nagrade Tantadruj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava