Petek, 19 april 2024
Iskanje

Tragična zgodba mladega para

14. jan. 2015 | 21:59
Dark Theme

Ljubezenska zveza med Mino in Judom se začne v stranišču kitajske restavracije. Mlada plavolasa ženska in visok, črnolas moški postaneta kmalu par, kateremu se rodi najprej otrok, kmalu nato pa se mlada mama in oče tudi poročita.
A vsakdan ljubezenske zgodbe, ki vsaj navidezno ima vse adute za to, da bi bila tudi srečna, pokvari Minino prepričanje, da je njen sinček poseben otrok, potreben posebnih pozornosti, med drugim bolestne nege in neomadeževane hrane.
Tako se mlada mati posveča najprej gojenju zelenjave in sadja na domačem balkonu, ker je prepričana, da bo taka hrana veliko bolj zdrava, kmalu nato pa tudi prepove sinčku, da bi se oddaljil iz stanovanja in ga zapre med domače zidove.
Dojenček je podhranjen in ne raste, kot bi mogel. Kljub dejstvu, da Jude sprva noče gledati resnici v obraz, kasneje končno tudi sam spozna, da z ženo nekaj ni v redu. Tako skrivaj nese sinčka k zdravniku, ki mu potrdi, da je situacija z otrokom a tudi z njegovo mlado mamo zelo resna. Mina navidezno kloni moževim zahtevam, a v resnici se spor v družini veča in veča.
Psihološki triler Saveria Costanza si je na pretekli beneški Mostri prislužil oba pokala Volpi. Tistega za najboljšo žensko, kot tudi tistega za najboljšo moško vlogo. Magnetna zgodba, ki jo je režiser v filmu prenesel v New York, pa se v resnici dogaja v Padovi, kamor jo je postavil italijanski pisatelj mlajše generacije Marco Franzoso. Costanzov film je namreč povzet po pisateljevem romanu Il bambino indaco, ki je izšel pri založbi Einaudi. (Iga)

Hungry Hearts
Režija: Saverio Costanzo
Igrajo: Adam Driver, Alba Rohrwacher, Roberta Maxwell, Al Roffe in Geisha Otero
Italija 2014
Ocena: ★★★1/2


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava