Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Italijanski poklon mestu Detroit

15. jan. 2015 | 17:13
Dark Theme

Killer Boogie je ime novemu glasbenemu projektu rimskega kitarista in producenta Gabrieleja Fiorija. Danes vam bom predstavil njegov prvenec Detroit, ki je izšel ravno v tem tednu.
Gabriele Fiori je eden izmed najbolj aktivnih glasbenikov in glasbenih producentov na italijanski heavy psych oziroma stoner rock sceni. Fiore je lider, pevec in kitarist priznanega rimskega benda Black Rainbows, poleg tega pa je pred leti ustanovil glasbeno založbo Heavy Psych Sounds, v katero spadajo skupine, kot sta nemška Wedge in ameriška Wild Eyes.
V pričakovanju na nov plošček zasedbe Black Rainbows, se je Fiore posvetil novemu glasbenemu projektu in s prijateljem in bobnarjem Luigijem Costanzom (že v bendu The Wisdoom) poleti leta 2013 ustanovil skupino Killer Boogie. Zraven je kmalu pristopil še basist Matteo Marini in bend je takoj začel z glasbenimi vajami. Rezultat je glasbena mešanica bluza, rokenrola, hard rocka iz sedemdesetih, garage rocka, stoner glasbe in seveda posebnega kitarskega fuzz efekta.
Prvenec Detroit sestavlja devet komadov. »Pripravili smo sicer štirinajst pesmi, na koncu pa se odločili le za najboljše,« nam je razkril Fiore. Naslov albuma je neke vrste poklon ameriškemu mestu Detroit, od koder so doma znameniti bendi, med katere spadata na primer skupina MC5 in »rokerska Iguana« Iggy Pop. Plošča traja malo manj kot štirideset minut, izdala pa jo je Fiorejeva založba Heavy Psych Sounds. Že takoj s prvo in najkrajšo pesmijo plošče Bad Rebel je očitno, da imajo fantje zelo jasne pojme. Gre za pravi »killer boogie«, med katerim se lahko na koncertih gotovo zapleše. Naslednji Riding the Wind sledi prvi single albuma My Queen, pesem, ki stalno spreminja ritem. Little Flowers je skladba, ki zelo spominja na rok iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, Silver Universe pa je posrečena psihedelična bluz balada. Cosmic Eyes je ravno tako psihedelična pesem, sicer bolj rokerska in space-psych obarvana. Na koncu pa je še čas za heavy psych komada Golden Age in Dynamite. Bravo fantje!

Detroid
Killer Boogie
Heavy psych, fuzz rock
Heavy Psych Sounds, 2015
Ocena: ★★★★★★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava