Ponedeljek, 08 april 2024
Iskanje

The Vaccines so »zrasli«!

28. maj. 2015 | 19:46
Dark Theme

The Vaccines so »zrasli«! Angleški bend si je končno izboril elitno mesto na svetovni indie rock glasbeni sceni. Še pred štirimi leti so ga glasbeni kritiki onstran rokavskega preliva definirali kot The next big thing. Takrat je mlada četverica izdala svoj prvenec What Did You Expect From The Vaccines?, danes pa je na vrsti že tretja plošča English Graffiti.
Sound skupine iz Londona se je v zadnjem letu rahlo spremenil. Indie rocku in garage popu so se tokrat pridružili še glasbeni in elektronski efekti, ki spominjajo na osemdeseta leta. To se pozna že pri drugem singlu Dream Lover, medtem ko je prvi Handsome hitrejši in bolj podoben uspešnicam iz prejšnjih plošč.
Bend The Vaccines sta leta 2010 ustanovila pevec in kitarist Justin Hayward Young ter kitarist Freddie Cowan. Ob njima stojita danes še basist Arni Arnason in bobnar Pete Robertson. Fantje so leta 2011 posneli svoj prvenec What Did You Expect From The Vaccines?, že leto kasneje ploščo Come Of Age, nekaj dni od tega pa je zagledal luč tretji album z naslovom English Graffiti. Ploščo je tudi tokrat izdala ameriška glasbena založba Columbia Records, sestavlja jo enajst komadov, traja pa petintrideset minut. Fantom je v studiu priskočil na pomoč glasbeni producent Dave Fridman, ki je pred leti že sodeloval z bendi, kot so MGMT, Weezer, The Flaming Lips in Tame Impala. Ravno v psihedelični pesmi Denial zaznamo podoben sound, kot ga imajo Avstralci Tame Impala. Vpliv osemdesetih let pride na dan v marsikaterem komadu, na primer v singlu Dream Lover in še bolj v naslednji skladbi Minimal Affection. Angleški bend je tudi tokrat poskrbel za »magične« atmosfere in to še najbolj v baladi (All Afternoon) In Love. Podobna je tudi pesem Want You So Bad, medtem ko je v komadu Radio Bikini ritem hitrejši. Ravno tako hitra je tudi pesem 20/20, ena izmed boljših in bolj »lahkotnih« skladb novega albuma. Bravo fantje!

English Graffiti
The Vaccines
Indie rock
Columbia Records, 2015
Ocena: ★★★★★★★ 1/2


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava