Torek, 16 april 2024
Iskanje

»Na take se požvižgava!«

1. avg. 2015 | 17:42
Dark Theme

Po uspešnem nastopu ameriške pevke Anastaciae, ki je na trbiškem trgu nastopila prejšnjo nedeljo, je v nedeljo, 2. avgusta, na vrsti slovensko – hrvaški duo violončelistov 2Cellos: Luka Šulić in Stjepan Hauser bosta nekaj po 21. uri nastopila na trbiškem glasbenem festivalu No Borders. Pred njima bo na oder stopil tržaški kantavtor Simone Zampieri, bolje znan s psevdonimom The Leading Guy, večer pa bo zaključil dj Albert Marzinotto. Vstopnice so še na voljo (32€).
Kdaj sta se odločila, da bosta preigravala pop in rok uspešnice s svojima violončeloma?
Spoznala sva se že kot otroka, po dolgih letih pa sva se spet srečala v Londonu, kjer sva diplomirala na glasbeni akademiji Royal Academy of Music. Želela sva raziskovati nove glasbene smeri in ravno zaradi tega sva poskusila s preigravanjem pop in rok komadov. Upava, da bova za zgled mlajšim generacijam, ki se bodo morda tako približale klasični glasbi. Tudi midva namreč še danes rada igrava raznorazne klasične kompozicije. Junija sva na primer nastopila v zagrebški dvorani Lisinski, kjer sva zaigrala Koncert za violino Bacha in Vivaldija, seveda z najinima violončeloma.
Odločila sva se, da bova preigravala uspešnice, ker nama je to všeč. Ne slediva eni ali drugi glasbeni zvrsti, če nama je komad všeč, ga zaigrava in to je to. Tudi na glasbene trende se bolj malo zmeniva, raje iščeva pesem, ki nama nekaj pomeni in jo preigrava.
Skoraj iznenada sta postala glasbeni zvezdi ...
Res je, midva sva sicer pripravljala bolj dolgoročen glasbeni projekt, ali vsaj zamislila sva si ga bila kot takega ... Kar naenkrat pa sva se znašla v neke vrste turbini slovesa in od takrat se nisva še ustavila.
Kdaj vama je bilo jasno, da bosta lahko živela z glasbo?
Po pravici povedano nama to še ni povsem jasno. V bistvu sva veliko študirala in danes nabirava sadove tega študija. Delava, kar nama je všeč in rezultati so še kar dobri. That's it.
Nekateri pravijo, da sta vidva le cover band ...

Na take se požvižgava!

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava