Sobota, 27 april 2024
Iskanje

All Them Witches, mojstrska skupina iz ZDA

31. mar. 2016 | 18:41
Dark Theme

Skupina All Them Witches je doma iz Nashvilla, to je mesto v ameriški zvezni državi Tennessee, znano med drugim po dolgoletni country glasbeni tradiciji. Med glasbenimi kritiki je Nashiville = country skorajda naravna inačica. Tokrat pa ni tako. Člani skupine All Them Witches so namreč opustili country korenine in pošteno razširili svoja glasbena obzorja. Danes vam bom predstavil njihovo tretjo studijsko ploščo, imenitno Dying Surfer Meets His Maker.
All Them Witches je glasbeni projekt, ki je nastal pred štirimi leti, takrat so namreč fantje izdali svoj prvenec Our Mother Electricity in kot strela z jasnega udarili na mednarodno underground glasbeno sceno. Danes sestavljajo bend pevec in basist Charles Michael Parks Jr., kitarist Ben McLeod, violinist in pianist Allan Van Cleave ter bobnar Robby Staebler. Sound ameriške zasedbe sestavljajo psihedelični bluz, alternativni rok, močnejši stoner ritmi, a tudi izredne, intimne melodije. Končni rezultat je nadvse originalna glasba, v kateri zaznamo glasbene vplive zelo različnih skupin, kot so Black Sabbath, Kyuss, Pink Floyd, Madrugada in še bi lahko našteval …
Nov plošček Dying Surfer Meets His Maker je izšel oktobra lani, sestavlja ga devet pesmi, traja pa tri četrt ure. Album so fantje posneli v neki samotni koči v Tennesseeju, izdala pa ga je neodvisna glasbena založba New West Records. Začetek je zaupan dvema glasbeno povsem različnima komadoma, ki pa poslušalcu odlično predstavita bend. Prvi, Call Me Star, je neke vrste folk rok pesem z akustičnimi kitarami, drugi, El Centro, pa je skoraj devetminutna stoner mantra, ki spominja na zasedbo Screaming Trees in njeno priredbo uspešnice iz sedemdesetih Freedom. Skladba Dirt Preachers za trenutek pospeši ritem plošče, a se kmalu spet umiri z dolgim psihedeličnim bluzom This Is Where It Falls Apart. Mellowing je akustična glasbena poslastica, ena izmed boljših pesmi ploščka, nivo pa ostane na višku tudi v naslednji, Open Passageways, v kateri izstopa violina. S komadom Talisman nas fantje popeljejo na Norveško k starejšemu bendu Madrugada, na koncu pa je še čas za sedemminutno Blood An Sand / Milk And Endless Water. Tretja plošča v samih štirih letih, prava glasbena mojstrovina.

Dying Surfer Meets His Maker
All Them Witches
Psihedelični bluz, alternativni rok
New West Records, 2015
Ocena: ★★★★★★★★★☆



Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava