Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Vrhunski koncerti v Trstu

5. apr. 2016 | 19:08
Dark Theme

Live in Trieste. Pod tem geslom se skrivajo največji poletni glasbeni dogodki v Trstu. V prejšnjih letih so Trst obiskala najbolj zveneča imena italijanske in svetovne glasbe (Springsteen, Pearl Jam, Ligabue, Il Volo in drugi), včeraj pa so predstavili popoln program letošnje izvedbe glasbenega dogajanja v organizaciji Zenit srl v sodelovanju z Občino Trst, Deželo FJK in agencijo PromoTurismoFVG Music&Live.
Letošnji trije koncerti so res za vse okuse in zaobjemajo nekako vse glasbene zvrsti, kategorije poslušalcev in generacije. Lokacija bo vedno ista, se pravi čudoviti Veliki trg, ki je za glasbene dogodke dodana vrednost in je tudi razlog, zaradi katerega se vse več glasbenikov odloči za Trst.
Kot prvi bo v soboto, 9. julija, nastopil priznani maestro Ludoviuco Einaudi, ki je s svojim klavirjem navdušil cel svet. Njegova turneja A time lapse je zabeležila same razprodane koncerte in novi projekt Elements bo privabil številne ljubitelje klasične glasbe. Koncert vrhunske metal skupine Iron Maiden je potrjen za torek, 26. julija. Prodanih je bilo že več kot 10.000 vstopnic, povečini v tujini, tako da se koncert znova obeta kot zadetek v polno. Tržaški koncert v sklopu turneje The Book of Souls World Tour je edini v severovzhodni Italiji, a tudi dokaj oddaljen od ostalih koncertov v srednji Evropi, tako da se je za tržaški dogodek odločilo veliko ljubiteljev iz severne Italije, Hrvaške, Slovenije in Avstrije. Na razpolago je še nekaj vstopnic, čeprav bo koncert po mnenju organizatorjev kmalu razprodan. Trojček vrhunskih nastopov v živo se bo zaključil v četrtek, 28. julija, z libanonsko-angleškim pevcem Miko, ki je nase opozoril z vrhunskimi pesmimi, a tudi z nastopi v raznih televizijskih oddajah, ki so ga približale tudi italijanskim ljubiteljem pop glasbe.
Trije vrhunski koncerti so le poletni višek glasbeno-kulturnega dogajanja v Trstu, ki bo prizorišče še nekaterih dogodkov. 9. aprila bo v že razprodani dvorani Tripcovich nastopil komik Angelo Pintus, tri dni kasneje bodo v gledališču Rossetti občinstvo spravili v smeh Aldo, Giovanni in Giacomo, nato pa so na vrsti številni zanimivi koncerti. 15. aprila bo v Rossettiju nastopil Chris Cornell, 20. aprila bo tam Gianna Nannini, 23. aprila bo v dvorani Tripcovich na oder stopila skupina Pink Sonic. Zelo obiskan bo gotovo nastop v živo enega izmed presenečenj letošnjega sanremskega festivala Ezia Bossa, ki bo 24. aprila v gledališču Rossetti; to gledališče bo 26. aprila gostilo še Stevena Wilsona.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava