Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Ko je videz važnejši od realnosti ...

21. feb. 2018 | 21:12
Dark Theme

Sedemnajst let po italijanski filmski uspešnici L'ultimo bacio, se je Gabriele Muccino vrnil za filmsko kamero s skupino igralcev, ki so z njim leta 2001 sooblikovali celovečerec, za katerega lahko zapišemo, da je zaznamoval italijansko sodobno filmsko zgodovino.
Tokrat je s svojimi interpreti odplul na otok Ischia, kjer se v počitniški hiši zbere številna družina, da bi v krogu najožjih sorodnikov praznovala zlato poroko Pietra in Albe, očeta in mame. Mož in žena že več let upravljata znamenito restavracijo v Rimu, kjer tudi živi vsa družina. Vesela priložnost postane tako za vse povabljence tudi trenutek za življenjski obračun.
Carlo, Sara in Paolo so sinovi para, ki so na otok prispeli v družbi svojih otrok, možev in žen. Pridružili so se jim tudi nekateri bratranci, sestrične in tete. Prvotna ideja velikega praznovanja je predvidevala le enodnevni postanek, a so zaradi vremenske ujme in morskega neurja ukinili prometno zvezo z Neapljem. Povabljenci se zato zadržijo na Ischi kar tri dni.
Muccino se ponovno loteva družinskih odnosov in ljubezenskih zvez, ki kot že v filmih L'ultimo bacio in Come te nessuno mai naposled klonejo varanju, nezadovoljstvu in histeričnim napadom.
»Doma so vsi v redu«, je seveda ironični naslov ponekod prijetne, drugod dolgočasne komedije, ki pripoveduje o ljudeh, s katerimi seveda ni vse v najlepšem redu, a zunanji videz je vselej važnejši od realnosti.
Prejšnji vikend je delo A casa tutti bene »unovčil« 3.938.612 evrov, kar pomeni, da je v italijanske kinodvorane pritegnilo veliko več gledalcev od septembrskega beneškega zlatega leva, filma Oblika vode Guillerma Del Tora ...

A casa tutti bene
Italija 2018
Režija: Gabriele Muccino
Igrajo: Stefania Sandrelli, Pierfrancesco Favino, Stefano Accorsi, Gianmarco Tognazzi, Sabrina Impacciatore in Valeria Solarino
Ocena: ★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava