Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Vsi vabljeni, razen Piccola ...

29. apr. 2014 | 17:58
Dark Theme

V vabilu na sejo Pristaniškega odbora je bilo izrecno zapisano, da je odprta vsem medijem z izjemo predstavnikov časnika Il Piccolo. Čemu? »Zaradi laži, ki jih redno objavlja v zvezi s tržaškim pristaniščem, ki na državni ravni izstopa glede količine prometa; dnevnik Il Piccolo pa objavlja vsebine, ki so večkrat daleč od resnice,« je bilo zapisano v vabilu.
Vodstvo Pristaniške oblasti najbrž ne pozna osnovnih pravil demokracije, pa tudi časnikarskih pravic in dolžnosti, ki veljajo v naši državi, ne, sta dogodek ocenila Novinarska zbornica in deželni novinarski sindikat. Seja neke ustanove javnega interesa namreč še zdaleč ni zaseben dogodek, na katerega lahko vodstvo povabi le zaželene goste, nezaželene pa pusti kar pred vrati. Dolžnost novinarja je vselej ta, da obvešča javnost o zanjo pomembnih dogodkih in s tem v družbi zagotavlja demokratičen dialog ter pluralnost mnenj, širši javnosti pa na tak način omogoča, da je o stvareh javnega pomena obveščena, so še zapisali v svojem sporočilu predstavniki novinarjev.
Novinar in fotograf dnevnika Il Piccolo sta se včeraj, kljub prepovedi, pripeljala na sejo Pristaniškega odbora. Z njima je prišel tudi namestnik odgovornega urednika Alberto Bollis. Pred vhodom v konferenčno dvorano je stražar novinarju tržaškega dnevnika prepovedal vstop, Bollis pa ga je zaprosil, naj iz dvorane pokliče predsednico, saj gre jasno za nedopusten primer nespoštovanja novinarske svobode. Člani Pristaniškega odbora so naposled spustili v dvorano vse predstavnike medijev.


Klikni in oglej si videoposnetek!

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava