Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Primorskemu dnevniku omogočiti obstoj in razvoj

30. apr. 2014 | 17:41
Dark Theme

Težave Primorskega dnevnika je treba rešiti na najvišjem državnem nivoju in časopisu omogočiti nadaljnji razvoj. Dve leti varčevalnih ukrepov sta dodobra zamajali njegove temelje, novinarski kolektiv ni več pripravljen opazovati njegovega umiranja na obroke.
To je eno izmed sporočil rednega občnega zbora Zadruge Primorski dnevnik, ki je v torek zvečer potekal v Prosvetnem domu na Opčinah.
Glavnina občnega zbora je bila sicer posvečena obračunu opravljenega dela. Vodstvo je članstvu predstavilo finančno stanje zadruge, ki je s svojimi 2.171 člani lastnik Primorskega dnevnika. Obračun lanskega poslovnega leta je pozitiven (končni neto dobitek znaša 5.875€), medtem ko je založnik DZP PRAE tudi lansko poslovno leto zaključil s primanjkljajem, sicer nižjim kot v prejšnjih letih (okrog 91.000€). Občnega zbora se je udeležilo skromno število članov, beseda pa je tekla tudi o nelahkem položaju, v katerem vsakodnevno ustvarjamo časopis. O tem sta poročala odgovorni urednik in sindikalni predstavniki novinark in novinarjev Primorskega dnevnika. Urednik Dušan Udovič je poročal tudi srečanju, ki ga je vodstvo časopisa imelo z novim italijanskim vladnim podtajnikom za založništvo. Ta je zagotovil, da bo Renzijeva vlada posebej obravnavala manjšinske medije.
Sindikalno sporočilo objavljamo v celoti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava