Torek, 09 april 2024
Iskanje

Krožka Miani še ne bodo izgnali

14. maj. 2014 | 17:33
Dark Theme

V tretje gre rado pravijo. Pravilo nedvomno velja za škedenjski krožek Miani, ki ima sedež v stanovanjskem bloku družbe za ljudske gradnje Ater v Ulici Valmaura, od koder so ga včeraj skušali izgnati že tretjič. »Koga motimo tukaj na strehi? Ali mislite, da se tre stanovalcev, ki bi radi živeli v tem “luksuznem prostoru” nad avtocesto oz. 50 zračnih metrov od železarne,« nas je ironično nagovoril predsednik krožka Miani Maurizio Fogar.
Zakaj pa jih preganjajo s prostorov v 9. nadstropju, kjer ima krožek svoj sedež že od leta 1981? Fogar je novinarjem dopoldne pojasnil, da gre zaradi ne-plačevanja najemnine. 7. aprila 2008 je namreč deželna vlada z Illyjem na čelu ukinila deželni prispevek 45.000 evrov za krožek Miani, tako da so se člani znašli brez sredstev za delovanje in z večjim bančnim posojilom. Člani krožka so finančno pomoč črpali s samofinanciranjem oz. zbiranjem prostovoljnih prispevkov, s katerimi so krili stroške za telefon in za elektriko, medtem ko so se ogrevanju odpovedali že leta 2008. Od leta 2010 pa jim dejansko ni več uspelo plačevati najemnine.
Kakor je bilo napovedano, sta odvetnik krožka Ater in sodni funkcionar prišla malo po 12. uri. Srečanje je bilo kratko in jedrnato, saj je delno izplačilo dolgov (Fogarjev bratranec je namreč posodil 1500 evrov) izgon iz sedeža odložilo za 4 mesece.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava