Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Color Run - Barvni tek

24. maj. 2014 | 22:42
Dark Theme

Tako pisane in živahne množice Trst še ni videl. Nabrežje se je za en popoldan spremenilo v pravi tekaški praznik, ki ga je netekmovalna plat še dodatno ovrednotila, saj so se množičnega teka udeležile številne družine in tekači vseh starosti. Sončno vreme pa je na progi pospremilo preko 9000 tekačev, ki so ob barvanih praških uživali tudi pod sončnimi žarki.
Še po uradnem startu prvih tekačev se je iz mestnega središča valila množica belih majčk, ki so se po 17. uri spustile najprej proti Trgu Irneri, nato so se po Ul. Campo Marzio vrnile proti Velikemu Trgu in spet proti cilju pred pomolom F.lli Bandiera. Že na ciljni črti je bilo razvidno dokaj veselo razpoloženje in iznajdljivost številnih posameznikov, ki so se na pot odpravili z očali vseh velikosti in barv, vikinškimi in pravljičnimi klobuki, veliko je bilo tudi pisanih in prozornih kril.
Kdor je sprva čakal na start v senci, se je nenadoma znašel v vrvežu, ki se je spustil do prve barvne točke na Trgu Irneri, kje je bila prva na vrsti rumena barvna točka. Tu so najbolj trenirani že pospešili in se znašli na nabrežju, kjer je rahel veter poskrbel za slikovite barvne oblake. Ob postaji Rogers so se tekači spustili skozi toplo rdečo in oranžno, nato skozi modro nasproti Pomorske postaje, še najbolj do izraza je sicer prišlo pršenje prostovoljcev z rožnato barvo.
Uvrstitev na cilju sploh ni bila poglavitna stvar, tokrat so bili pravi zmagovalci vsi tisti, ki so vseh pet kilometrov pretekli z nasmehom in zvrhano željo po zabavi. Čisto bele majice so dokaj hitro postale znojne postmoderne umetnine. Nekaterim mazanja ni bilo nikoli odveč, saj so se pred prostovoljci na barvnih točkah ustvarjale prave vrste. Celo gledalci in gostje barov na nabrežju so si za trenutek privoščili ščepec barvanega prahu na vsakdanjih oblačilih.
Dodatno vrednost dogodku je prispevala tudi glasba. Že na progi je marsikdo opustil tek in ga zamenjal s plesanjem, najbolj slikovito pa je bilo pred priložnostno godbo trobentačev. Tako pred kot po teku, se je na prizorišču pred znanim kopališčem Pedocin odvijal DJ-set. Na odru je udeležence pozdravila tudi odbojkarica Francesca Piccinini. Z animatorji in s pomočjo vseh pomazanih navdušencev je tako sprožila prvo skupno metanje prahu, ki je vse zavil v praznični mavrični oblak. V nadaljevanju pa so na odru zaplesale tudi najbolj živahne in stilistično iznajdljive skupine.
Prizadevanja prirediteljev so bila dokaj na ravni največjih dogodkov. Glavna pobudnika RCS sport in Gazzetta dello sport sta ob pomoči odbornikov Bavisele in Občine Trst v sklopu Gazzetta Color Tour udejanjila zanimiv tekaški format The Color Run tudi v našem mestu, ki je s pomočjo udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, bistveno presegel zastavljene cilje. Mogoče jih je presenetila le odvečna toplota in pomanjkanje ustekleničene vode pred začetkom teka.
Absolutni protagonisti dogodka pa so bili predvsem mobilni telefoni in tablice, pred katere se je nastavil praktično vsak udeleženec. Brez novo-modnih selfijev nikakor ni šlo, zbirko nekaterih pa objavljamo tudi na naših spletnih omrežjih.
Andrej Marušič




Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava