Petek, 05 april 2024
Iskanje

Žrtev nasilja zbrala dovolj poguma

18. jun. 2014 | 17:09
Dark Theme

Vztrajen, vsiljiv ali celo nasilen moški je prava nočna mora, ki se ji ženska pogosto ne upre. Nekatere žrtve mislijo, da bi bila kazenska ovadba pretirana, druge se bojijo, da jih varnostni organi ne bi zaščitili. Pred dnevi je mlada Tržačanka zbrala dovolj poguma in prijavila svojega bivšega partnerja tržaški občinski policiji.
Po navedbah občinske policije se je ženska odpravila na občinski urad sodne policije pred kakimi desetimi dnevi, potem ko je bila že dolgo tarča nenehnega nadlegovanja. Osebju je začela pripovedovati o svojih trpkih izkušnjah zadnjih let, ko jo je bivši partner zasledoval, zmerjal, vlekel. Njen telefon je zvonil ob vseh urah, njen nadlegovalec se je povsod pojavljal. Po pogovoru z občinskimi policisti se je mlada ženska prepričala, da je sodna prijava najboljša rešitev. Tožilka Maddalena Chergia je uvedla preiskavo, občinski policisti so pregledali podatke o telefonskem prometu, zaslišali priče in na koncu je preiskovalni sodnik zelo hitro izdal ukrep, ki osumljencu prepoveduje, da bi se približal žrtvi. Ko bi moški kršil prepoved, bi tvegal aretacijo.
Občinska policija vabi žrtve nasilja in nadlegovanja, da obvestijo pristojne organe ali center za boj proti nasilju Goap (www.goap.it, tel. št. 040-3478827).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava