Petek, 19 april 2024
Iskanje

»V Trstu nimamo organiziranega kriminala«

27. dec. 2014 | 18:05
Dark Theme

V iztekajočem se letu je tržaška policija zabeležila več kaznivih dejanj kot leto prej, porast kaznivih dejanj pa nikakor ni zaskrbljujoč, saj mnoga odkrita kriminalna dejanja niso bila izpeljana v Trstu. »Tržaška pokrajina ostaja relativno varno in mirno področje«, je na predstavitvi policijskega poročila za leto 2014 zagotovil kvestor Giuseppe Padulano, ki je med drugim demantiral nedavne podatke gospodarskega dnevnika Il Sole 24Ore. Po njegovi oceni je ta dnevnik imel popolnoma drugačne parametre kot jih ima policija, zaradi česar naj bi tudi prišlo do zavajajočih podatkov.
V letu 2014 je policija v primerjavi z enakim obdobjem lani precej povečala število aretiranih (10% več kot leta 2013) in ovadenih oseb (31% več kot leto prej), zabeležila je tudi veliko več prikrivanja ukradenega blaga (300% več kot leta 2013), povečalo se je tudi število računalniških goljufij (za kar 500% več kot leto prej). Po posameznih področjih kriminalitete se je tako najbolj povečalo število obravnavanih goljufij, je sporočil kvestor Padulano, ki je vse te številke utemeljil s tezo, da so bila številna kazniva dejanja storjena drugod in odkrita v Trstu. »Trst tako ostaja varno in za kriminalce nezanimivo mesto«, je zagotovil kvestor in svoje policiste pohvalil za delo, ki ga marljivo opravljajo.
V statistiki tržaške policije je pomembno tudi število, da je urgentno številko 113 v iztekajočem letu poklicalo 68.410 oseb, kar je 12% več kot leto prej. Ta podatek po Padulanovi oceni kaže na zaupanje ljudi v policijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava