Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Filatelistična razstava zapornikov

17. jan. 2015 | 16:53
Dark Theme

Filatelistični krožek Lovrenc Košir je na oddelku za filatelijo glavne pošte pripravil razstavo znamk, ki je vsebinsko zelo bogata. Na razstavi vidimo znamke, ki so jih zbrali in uredili člani filatelističnega društva »26«, v katerem so zaporniki koronejskega zapora. Nekateri od teh so se že drugo leto zapored udeležili družbeno angažiranega projekta, v okviru katerega krožek Košir obsojencem ponuja vpogled v filatelistično dejavnost.
»Projekt, v katerem je poleg krožka Košir sodeloval tudi filatelistični urad tržaške glavne pošte, so začeli izvajati leta 2013,« je na otvoritvi razstave dejal član krožka Košir Igor Tuta. Z zaporniki so želeli deliti svoje znanje o zbiranju znamk, v projekt pa se je na lastno željo vključilo 15 zapornikov. S skupino zapornikov so delali mentorji Claudio Bacco, Igor Tuta in Daniela Catone, delavnica pa je potekala od junija do decembra lani.
Razstavljene poštne znamke prikazujejo naravno in kulturno dediščino, športne dogodke umetnostne podobe itn.
Na razstavi, ki bo na ogled do konca januarja, sicer ne bomo videli nenavadnih ali najslavnejših znamk na svetu, bomo pa videli, kako je mogoče zbirateljski konjiček izkoristiti v dobrodelen namen. Tisti, ki pa že nekaj let prisegajo na elektronsko pošto, pa bodo spoznali, kaj vse zamujajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava