Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Na Kraškem pustu osem vozov in sedem skupin

17. jan. 2015 | 20:18
Dark Theme

V petek opolnoči je potekel rok za vpisovanje vozov in skupin na letošnji Kraški pust. 48. pustni sprevod bo na Opčinah na sporedu v soboto, 14. februarja (na Valentinov dan). Letos bo sodelovalo osem vozov in sedem pustnih skupin, vsi so v posameznih vaseh že vneto na delu.
Na seznamu vozov so Medja vas-Štivan, Sovodnje ob Soči, Prosek-Kontovel, Kolonja, Valmaura, Štmaver, Praprot in Bazovica. Skupine pa so: SKD Drago Bojan iz Gabrovca, Križ, Združenje staršev OŠ V. Šček iz Nabrežine, Šempolaj, Padriče-Gropada, združenje Anffas ter Opčine. Openci, večkratni zmagovalci, so se letos odločili, da po več letih nastopijo brez voza, čeprav za prihodnost napovedujejo vrnitev v »kraljevi razred«. V slednjega pa se letos vračajo Prosečani in Kontovelci ter Paprovci. Letos pa ne bo nobenega voza oziroma skupine iz Slovenije.
Organizacijski odbor Kraškega pusta obvešča, da na spletni strani www.kraskipust.org poteka vpisovanje na petkov pustni defile, ki bo 13. februarja ob 19.30 uri. Tokrat ni posebne teme, a morajo biti vse pustne šeme ročno izdelane in sešite doma. Predstavitev Kraškega pusta bo prvič v zgodovini v Gorici, in sicer 7. februarja v prostorih društva Sabotin v Štmavru.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava