Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Z aplikacijo do ločenega zbiranja odpadkov

4. mar. 2015 | 16:10
Dark Theme

Po novem je aktivirana aplikacija, s katero v hipu izvemo, kam moramo vreči različne vrste odpadkov. Družba AcegasApsAmga je razvila aplikacijo Rifiutologo, ki bo občanom v dvomih pomagala sprejeti pravo odločitev. Tisti, ki še ne vedo, kam odvržemo palčke za ušesa, jajčne lupine, plastične vrečke ali cigaretne ogorke, bodo po novem s pomočjo pripomočka pod imenom Rifiutologo lahko preverili, kam z njimi.
Nova aplikacija poenostavlja ločevanje odpadkov in dopolnjuje bogato ponudbo komunalne družbe in Občine Trst, ki si prizadevata, da bi se odstotek ločenega zbiranja odpadkov v tem letu povišal. Zaradi pogostih zmot, ki smo jim priča v hišnih gospodinjstvih, se komunalna družba AcegasApsAmga zaveda pomena informacij, s katerimi lahko skrajša naš čas stanja pred košem.
Idejno fazo projekta je družba predstavila pred kratkim, zdaj pa je sistem začel delovati »v živo«. In kako aplikacija deluje? Celoten sistem je sestavljen iz ene komponente. Uporabnik mora obiskati spletno stran www.acegasapsamga.it, nakar mora vtipkati ime občine in izbrati komponento Ambiente, na kateri je okence za aplikacijo Rifiutologo. Vse, kar morajo stranke narediti zdaj, je, da vtipkajo ime odpadka, za katerega ne vedo, kam sodi. S tem dobijo dostop do informacije o tem, ali gre za organski, plastični, papirnati ali mešani odpadek. Če odgovora ni, se beseda lahko pošlje komunalni družbi, ki jo bo vnesla v podatkovno bazo in v čim krajšem času podala odgovor.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava