Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Kradla sta gorivo

30. mar. 2015 | 10:18
Dark Theme

Policija je imela v prejšnjih dneh v Trstu kar nekaj dela. Tako so 29. marca zvečer ovadili 25-letnega bolgarskega državljana A.B. s stalnim bivališčem v Trstu in drugo mladoletno osebo zaradi kraje in povzročitve škode. Dvojica se je namreč takrat nahajala na parkirišču nekega bloka v Ul. Molino a Vento, kjer se je sumljivo sukala okoli nekaterih parkiranih mopedov, ko jo je opazil bližnji stanovalec in obvestil policijo. Ob prihodu dveh izvidnic letečega oddelka tržaške kvesture so policisti opazili, da je Bolgar črpal gorivo iz rezervoarja nekega mopeda: ko je videl policiste, je poskušal zbežati skupaj z mladoletnim, ki ga je čakal z drugim mopedom, a so ju ustavili. Pri Bolgaru so našli nož in skoraj polno plastenko bencina, medtem ko so se v prostoru pod sedlom mopeda, ki so ga bili med drugim ukradli nekaj dni prej, nahajali drugi dve plastenki, večja veriga in številni kosi delovnega orodja. Policija je vse skupaj zasegla, pri podrobnejšem pregledu pa ugotovila, da je bilo nekaj mopedov in en avtomobil tudi poškodovanih. Dvojico so naposled ovadili.
Preteklo noč pa so v nekem hotelu v tržaškem mestnem središču aretirali 31-letnega avstrijskega državljana E.E., rojenega na Hrvaškem. Moški je prenočeval v hotelu skupaj z družino, ko so ga policisti prišli iskat, ker je bilo namreč ugotovljeno, da so oblasti neke tuje države (po vsej verjetnosti Avstrije) na njegov račun izdale zaporni nalog. Avstrijca so prepeljali v koronejski zapor, kjer ga čaka ekstradicija v Avstrijo.
28. marca zvečer pa je policija zaradi kraje ovadila 50-letno P.G. iz Trevisa, a stanujočo v Trstu. Ženska je v nekem supermarketu v Ul. Donadoni pri blagajni nameravala plačati samo dve plastenki vode, vendar je v torbi imela tudi hrano, ki pa je ni plačala, zato je lastnik poklical policijo, ki je žensko ovadila sodstvu. Isti večer je policija lastniku vrnila motor znamke yamaha, ki je bil ukraden le nekaj dni prej. Lastnikova prijateljica je motor opazila v Ul. Benussi in obvestila policiste.
Policija pa se je v preteklih dneh morala potruditi pri ustavitvi 20-letnega makedonskega državljana, ki je v trgovini oblačil H&M v trgovskem centru Montedoro Freetime najverjetneje hotel ukrasti nekaj kosov oblek. Mladenič je ob prihodu varnostnikov skušal zbežati, vendar so ga policisti, ki jih je poklicalo osebje trgovine, dosegli pri avtobusni postaji, vendar jih je Makedonec napadel in udaril policista, a so ga na koncu ukrotili. Pri mladeniču so našli klešče, ki bi bile morale najverjetneje služiti za odstranjevanje varnostnih magnetnih ploščic, vsekakor so Makedonca ovadili zaradi nasilnega obnašanja in upiranja policiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava