Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Pri Bazovici naj bi končno odstranili papirnati sneg

29. mar. 2016 | 17:54
Dark Theme

Na stenah nad Borštom, na robu gozda med bazovskim šohtom in Jezerom, je območje zasneženo. V resnici to ni pomladanski sneg, temveč bela celuloza, ki »krasi« tudi bližnje grme in veje. Nenavadni gozdni prizor je posledica filmske dejavnosti izpred treh tednov. V začetku marca so v gozdu posneli prizor televizijske policijske nanizanke La verità di Anna, ki jo rimska producentska hiša Vela Film že dalj časa snema (in še jo bo snemala) v Trstu in okolici. Gre za zgodbo o komisarju Cagliostru izpod peresa znanega pisca detektivk Carla Lucarellija, ki jo za male ekrane (na sporedu bo na programu RAI1) pripravlja režiser Carmine Elia, v glavnih vlogah pa nastopata Gabriella Pession in Lino Guanciale.
Vse lepo in prav, le da niso počistili za sabo. Papirnati sneg, ki je z vlago predvsem na vejah postal kompakten, je marsikoga zmotil. Ljudje so protestirali na socialnih omrežjih, pa tudi po telefonu. Gozdna straža z Opčin si je pred časom ogledala prizorišče, od koder je odnesla nekaj vzorcev celuloze, da bi preverila, za kakšen material gre. Obenem je vzpostavila stik z organizatorji filmske dejavnosti in jih pozvala, naj umetni sneg odstranijo. Kaže, da bodo to storili danes (v sredo), po pojasnilih deželne ustanove Film Commission je za čiščenje pristojna sama producentska hiša.
V slabem mesecu je to že drugi spodrsljaj, povezan s snemanjem omenjene policijske nanizanke. 12. marca je na Trgu Dalmacije prišlo do prometne nesreče, ki je scenarij ni predvideval. Openski tramvaj, v katerem je bila igralka, je trčil v avtomobil avstrijskega turista: takrat je režiserjev sodelavec prehitro dal znak za začetek snemanja, tramvaj se je premaknil in trčil v avto, preden bi slednjega ustavili redarji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava