Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Dipiazza teče, Cosolini ga lovi

6. jun. 2016 | 22:09
Dark Theme

Županska kandidata desne sredine Roberto Dipiazza in leve sredine Roberto Cosolini sta bila v pogovorih za Primorski dnevnik presenečena nad izidom prvega kroga občinskih volitev, seveda iz različnih zornih kotov.
»Občani so mi vselej pokazali veliko naklonjenost. Rezultat je vsekakor izreden, saj sem računal na 4 do 5 odstotkov prednosti, ne na 10-11. Naj dodam, da sem prejel osebno skoraj devet tisoč glasov od volivcev, ki niso oddali glasa nobeni koalicijski stranki ali listi,« je med drugim povedal Dipiazza.
»V Trstu je še vedno močno jedro, ki glasuje za desno sredino in se je letos tudi enotno izreklo. Lahko pa se tudi zgodi, da je to največ, kar lahko doseže Dipiazza: najbrž smo kaj plačali, ker smo upravljali mesto v težkih letih. Resnici na ljubo, nekaj glasov je zmanjkalo, kajti računali smo na 33-34 odstotkov glasov v prvem krogu in torej na bolj uravnovešen izid. Zelo verjetno je tudi, da nekateri v desni sredini, ki na volitvah za obnovo parlamenta navadno izberejo Gibanje 5 zvezd, so oddali glas Dipiazzi,« je med drugim dejal Cosolini in dodal, da » lahko nadoknadimo zamujeno«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava