Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Trik o vnuku, ki je vpleten v nesrečo

18. jun. 2016 | 15:40
Dark Theme

Vaš vnuk je bil vpleten v prometno nesrečo in poravnati bo moral škodo v vsoti 4500 evrov. Tako je 80-letni gospe po telefonu sporočil nekdo, ki se je hlinil, da je karabinjer. Starejši ženski je moški pravilno povedal ime in priimek vnuka, ki naj bi zakrivil nesrečo, ona pa naj bi mu pri tem finančno pomagala. Ženska je lažnemu karabinjerju seveda slepo verjela.
Še med telefonskim pogovorom (da gospa ne bi preverila zgodbe pri vnuku ...) je na vrata njene hiše potrkal lepo oblečeni moški s športno jopo in rjavo usnjeno aktovko, star je bil kakih 40 let. Ženski se je predstavil kot odvetnik voznika, ki naj bi bil vpleten in posledično oškodovan v prometni nesreči, ki jo je zakrivil njen vnuk. Prišel je po denar za odškodnino, ji je rekel. Žensko je dogodek tako zbegal, da je verjela tudi temu moškemu: brez oklevanja mu je izročila 4500 evrov za poravnavo škode in dodatnih 8500 evrov, s katerimi naj bi odvetnik tudi zaključil postopek.
Ko je moški odšel, je 80-letnica poklicala vnuka, ki je lahko le poklical policijo, ki je seveda potrdila, da je šlo za goljufijo, kateri je uboga ženska klavrno nasedla.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava