Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Tatovi BMW-jev na Krasu

13. jul. 2016 | 21:43
Dark Theme

Tolpa tatov v teh tednih pleni po Krasu. Tokrat pa ne gre za običajne vlomilce, ki lezejo v hiše in brskajo po omarah v iskanju denarja ter nakita, temveč za dobro organizirane kriminalce, ki izpred hiš kradejo parkirane avtomobile. Kaže, da jih zanimajo samo avtomobili prestižne znamke BMW. Še posebno tipa touring tretje serije, torej avtomobile, ki v prodajalni stanejo nekje med 35 in 55 tisoč evrov.
V zadnjem tednu so na tržaškem Krasu – v Sesljanu, na Proseku in Kontovelu – v nočnih urah odpeljali najmanj tri podobne BMW-je, morda pa tudi več. Nabrežinski karabinjerji v sredo zvečer še niso sporočili podatkov, potrdili pa so, da je do nekaterih tatvin prišlo. Neuradni viri omenjajo celo sedem ali osem primerov med goriškim in tržaškim Krasom v zadnjih tednih. Slednja informacija vsekakor ni potrjena.
Primorski dnevnik se je pogovoril z dvema žrtvama tovrstnih kraj. Nek Slovenec je imel na Kontovelu avto parkiran pred hišo, neznanci so mu ga odpeljali v začetku tega tedna, v noči med ponedeljkom in torkom. »Zgodilo se je med 2. uro ponoči, ko je soseda še videla parkiran avto, in 5.15 zjutraj, ko sem odhajal v službo. Pred hišo ni bilo več avta,« je povedal in pristavil, da je bilo vozilo zavarovano, kar pa ne velja za vse žrtve tovrstnih tatvin. Krajo je prijavil karabinjerjem. V Sesljanu so tatovi drugemu sogovorniku prav tako ukradli avtomobil BMW, parkiran na dvorišču. Zgodilo se je prejšnji teden v noči med torkom in sredo, med 1.30 in 5. uro. Tatovi so splezali čez nizko vrtno ograjo, odprli vrata avtomobila, sedli vanj, z daljincem odprli vrtna vrata in se odpeljali. Lastnik je dogodek prijavil devinskim karabinjerjem: »Dejali so mi, da je to že šesti primer v nekaj dneh na območju med Doberdobom in tržaškim Krasom.« Ker na tleh ni bilo črepinj in kakršnihkoli znakov vloma, kaže, da imajo tatovi vse potrebne elektronske pripomočke, avtomobile verjetno odpirajo s ključem. »Bolj kot so avtomobili elektronski, tem lažje jih je krasti,« je prepričan sogovornik iz Sesljana.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava