Torek, 23 april 2024
Iskanje

Nepazljivost drago stane

9. avg. 2016 | 17:24
Dark Theme

Krajevna policija je tudi v poletnih dneh prisotna tako na cestah v samem mestnem središču, kot tudi zunaj njega. Navadno gre za običajen nadzor nad vozili oz. osebami, ki jih upravljajo. Med preverjanjem osebnih dokumentov in dokumentov vozila so v zadnjih mesecih opazili več pomanjkljivosti zlasti kar zadeva opravljanje tehničnega pregleda – opraviti ga je treba vsaki dve leti in preverja zavorni sistem, svetlobno opremo, osi, kolesa, pnevmatike, vzmeti in blažilce ter seveda emisije – in pa poravnavo vsakoletnega avtomobilskega zavarovanja.
Samo v preteklem vikendu so policijske izvidnice v Ulici Pellico in Ulici Salata ustavile 100 vozil: od teh so 34 naložili globo zaradi marsikatere pomanjkljivosti. Naj opozorimo, da 22 vozil ni opravilo predvidenega tehničnega pregleda (globa znaša v tem primeru 338 evrov), 2 vozili sta bili brez zavarovanja (globa znaša 848 evrov, vozilo pa policija na mestu zaseže) in 2 voznika sta presegla hitrostne omejitve (globa raste od 169 evrov navzgor, obenem vozniku odvzamejo 3 točke z vozniškega dovoljenja).
Kaže, da se vozniki prevečkrat požvižgajo na prometne predpise oziroma so nepazljivi-pozabljivi in se ne zavedajo, da morajo biti vozila, ki se nahajajo v prometu, tehnično brezhibna. Samo to lahko jamči, da smo čisto vsi udeleženci v prometu bolj varni: morebitna okvara na vozilu bi lahko povzročila nesrečo, v katero bi bili lahko vpleteni tudi drugi. Ko pa bi prišlo do nesreče in vozilo ne bi bilo zavarovano, bi voznik moral sam poravnati v celoti stroške.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava