Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Trčil in zbežal

12. avg. 2016 | 17:34
Dark Theme

Nesreča na Kontovelu se je pripetila preteklo nedeljo, lokalna policija pa je posredovala novico šele včeraj, potem ko je opravila vse potrebne preiskave. Malo po 18. uri je daewoo matiz, ki je vozil v smeri proti mestu, zavozil na levo stran cestišča ter treščil v nasproti vozeči hyundai. Voznik daewoo matiza se ni ustavil. Kot da bi se nič ne zgodilo, je nadaljeval vožnjo in odpeljal po Furlanski cesti proti Trstu.
Voznica hyundaia si je pred odhodom avtomobila, ki je povzročil nesrečo, zelo prisebno zapomnila njegovo evidenčno tablico, poklicala operativni oddelek lokalne policije in mu posredovala podatek.
Na operativnem centru lokalne policije so v nekaj trenutkih ugotovili ime lastnika daewoo matiza in kraj njegovega bivališča. Izvidnica je takoj odpeljala tjakaj in prispela je prav v času, ko je tam v bližini parkiral daewoo matiz, ki je odgovarjal opisu v nesreči na Kontovelu soudeleženega vozila. Avtomobil je bil poškodovan, kar je bil dodaten dokaz, da gre za iskano vozilo.
Iz njega je izstopil moški oziroma: agenti lokalne policije so videli voznika, ki je majavo zapustil avtomobil in se zazibal na cesti. Takoj so razumeli za kaj gre in tudi doumeli, zakaj je prišlo do nesreče. Vozniku so opravili alkotest: dvakrat, kot predvidevajo norme. Prvič je moški »napihal« 2,43 grama alkohola na liter, drugič še 0,03 grama več. To je skoraj petkrat več od dovoljene norme (0,5 g/l).
Moški, T.O., 65 let, Tržačan po rodu, se bo verjetno še dolgo spomnil tiste pivske nedelje na Krasu. Agenti lokalne policije so mu zasegli avtomobil, odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi povzročene nesreče v vinjenem stanju bo izgubil deset točk. Čaka pa ga tudi kazenski proces (z vključenimi sodnimi stroški), na sodišču pa se bo moral zagovarjati tudi zaradi pobega s prizorišča nesreče.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava