Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Kraški pust - 13 vozov in 11 skupin

1. feb. 2017 | 18:44
Dark Theme

Na Kraškem pustu bo v soboto, 25. februarja, sodelovalo 24 udeležencev: 13 vozov in 11 skupin pustarjev s Krasa ter s Tržaške in Goriške, pa tudi iz sosednje Slovenije. Nekaj je tudi dobrodošlih novosti, kot sta na primer voz iz Briščkov ali skupina Vaške skupnosti Ferlugi. Vpisovanje se je uradno zaključilo v torek zvečer, ko so se udeleženci zbrali v Domu Brdina in članom Odbora Kraškega pusta izročili še zadnja potrdila o uspešno opravljenih tehničnih pregledih in preverjanjih.
Kakor nam je povedal predsednik Odbora Kraškega pusta Igor Malalan se je torkovega srečanja udeležil tudi strokovnjak, to je inženir, ki je zbranim predstavnikom pustnih navdušencev predstavil predpise varnostnega načrta, ki se ga bodo morali držati na sobotnem sprevodu po openskih ulicah. Vsem je razdelil kopijo načrta, da ga bodo lahko preštudirali pred pustnim nastopom. Malalan nas je opozoril, da načrt med drugim predvideva, da morajo biti vsi vozovi opremljeni z gasilnimi aparati, prav tako tudi skupine, ki bi morebiti uporabljale trikolesno vozilo ape za prevoz ozvočenja na sprevodu. Izpušna cev vozil na povorki bo morala biti obrnjena navzgor, se pravi proti nebu in ne proti skupini ali občinstvu. Karabinjerji z openskega komisariata bodo na štartnem položaju na dan pustnega sprevoda namreč lahko preverjali, ali so udeleženci res spoštovali varnostne predpise in jim – v nasprotnem primeru – lahko celo preprečili nastopanje.
Na openskem večeru so prišla na dan zlasti vprašanja tehnične narave, kot je na primer tudi urnik prometne zapore na pustno soboto. Opčine bodo »off limits« od 12.30, se pravi, da bo center vasi od te ure dalje zaprt z vseh mogočih koncev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava