Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Goranove stranke želijo pričesko Melanie

3. feb. 2017 | 16:47
Dark Theme

Tržaški salon Goran Viler Hair SPA, ki ga vodi frizerski mojster Goran s svojo družino, je bil pred dnevi okronan za enega najboljših frizerskih in lepotnih salonov v Italiji. Salon je bil deležen pomembnega priznanja organizacije Uala: nagrajen je bil s kar dvema diamantoma (od treh) in se tako uvrstil med petnajst najboljših italijanskih frizerskih salonov. Butični salon se nahaja v drugem nadstropju čudovite palače v Ul. Roma 9, kjer je na začetku 20. stoletja domoval butični hotel Centrale. In prav po njegovi takratni opremi se je pred šestimi leti, ko so salon preselili v 350 kvadratnih metrov veliko meščansko stanovanje, zgledovala družina Viler. Interier v salonu, ki nam ga je zelo lepo predstavila Goranova soproga Tiziana, je topel, originalne geometrijske poslikave sten iz leta 1907, ki jih na nekaterih mestih dopolnjujejo betonski ostanki, in odlično ohranjen parket pa salonu dajejo pridih »ekskluzivnosti«. Ta je še podkrepljen s privatnimi prostori, v katerih najbolj zahtevni klienteli nudijo zasebnost. Zelo ljubka je denimo soba, ki je namenjena moškemu striženju, v njej pa kraljujejo dva glamurozna stola v secesijskem (liberty) slogu in originalna stenska poslikava.
Misija tržaškega umetnika las Gorana, ki ga je ob našem obisku poleg soproge spremljal tudi sin France, ki je obiskoval mednarodno gimnazijo in fakulteto v Ljubljani, svoje frizersko znanje pa je izpopolnjeval v Londonu in Turinu, je soustvarjati lepe pričeske za domače in tuje stranke. Tako kot je mednarodna Goranova klientela, je mednarodna tudi njegova frizerska zasedba. Med 16 zaposlenimi najdemo Slovenke, južno Američanko, Eritrejko in mnoge druge. Ta narodnostna mešanica ekipe se odseva tako v kreativnosti kot tudi v storitvi, ki poudarja osebni pristop do vsake stranke. Kaj o diamantih, ki so podobno kot Michelinove zvezde v svetu kulinarike, meni Goran Viler, sicer Slovenec, ki se je kot štirinajstletni fant z družino preselil iz Kopra v Trst, smo izvedeli v prijetnem klepetu ...
Po novem ste uvrščeni med prvih petnajst najboljših salonov v Italiji. Gospod Goran, kaj to priznanje pravzaprav pomeni za vas in vašo družino?
S tem priznanjem vemo, kje smo. Do zdaj tega nismo vedeli, čeprav so nam stranke z zvestobo potrdile, da smo dobri. Lepo zadoščenje je, če te visoko kvalificirani strokovnjaki nagradijo, saj je na ta način poplačan ves naš trud.
Ste vedeli, da nekdo ocenjuje vaš salon?
Ne. Da so nas ocenjevali, sem izvedel konec decembra, ko so nam poslali elektronsko pošto, v kateri so nam sporočili, da so nas uvrstili med 15 najboljših italijanskih salonov. Veselje je bilo neizmerno. Nam najbližji salon okrašen z diamantom je v Veroni.
So vaši apetiti po tem priznanju narasli?
Ne, še naprej bomo nudili kakovostne storitve. Ker smo dobili uradno potrdilo, da smo dobri, se bomo pač morali vsak dan dokazovati.
Na spletni strani organizacije Uala je video, ki frizerski poklic primerja s kuharskim. Kje vi vidite podobnosti?
V tem, da tako kuharski kot frizerski mojster razvajata stranko.
Drži, da ste lani v salonu gostili tudi italijansko rockerico Gianno Nannini?
(smeh) Drži. Moj prijatelj je skrbel za koncert Nanninijeve v Trstu. Ker organizatorji niso vedeli, kam bi po koncertu lahko šli na večerjo, sem predlagal, da bi v našem salonu pod taktirko slovenskega kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča (Vila Zemono; op. a.) pripravili pojedino.
Ste se zabavali?
Zelo. Ob eni uri ponoči si je Gianna Nannini zaželela, da bi ji pobarvali lase. In mi smo ji ugodili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava