Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Mladi pesniki o domu in domovini

20. mar. 2018 | 19:59
Dark Theme

Home/casa: s tem naslovom je štirinajsti mednarodni natečaj poezije in gledališča Castello di Duino pozval mlajše ustvarjalce iz celega sveta, naj črno na belo postavijo svoja čustva, občutke in vrednote, povezane z vselej aktualnim tematskim izhodiščem razmišljanja o rojstnem kraju, domu in domovini. Razpisa, ki od leta 2009 poteka pod pokroviteljstvom italijanske komisije Unesco, se je letos udeležilo približno tisoč mladih do 30. leta starosti iz 57 držav. Posebna dragocenost je v tem, da mednarodna žirija prispela besedila ocenjuje v originalnem jeziku.
Združenje Poesia e Solidarietà v sodelovanju z oddelkom za humanistične študije na tržaški univerzi in z mednarodnim študijskim in dokumentacijskem središčem za mladinsko kulturo iSDC je priredilo štirinajst dni literarnih srečanj, predstav, koncertov, delavnic in razstav v Devinu ter na drugih prizoriščih v Trstu. Svoj vrh pa so dosegli z nedeljskim slovesnim nagrajevanjem na Devinskem gradu.
Podelili so kar tri prve nagrade. Slavili so južnoafriška avtorica Sarah Lubala, Mehičan Alan Bojórquez Mendoza in Chinua Ezenwa-Ohaeto iz Nigerije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava