Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Mah ... « je najpogostejši komentar

21. jul. 2018 | 17:52
Dark Theme

Videoposnetek o našem mestu, s katerim se je Občina Trst predstavila na slovesnosti ob predaji štafetne palice foruma EuroScience Open Forum 2020, je izzval plaz kritik. Skoraj dvominutni video, ki ga je Občina Trst objavila na svoji facebook strani minuli ponedeljek, beleži približno 21 tisoč ogledov in nekaj manj kot 400 všečkov, med katerimi je kar nekaj nezadovoljnih, še več kritik pa je v skoraj 100 komentarjih, ki so jih zapisali uporabniki facebooka na spletni strani občine.
Avtorji so izbrali 53 statičnih fotografij, ki prikazujejo le nekatere znamenitosti Trsta (izvzeti so na primer tramvaj, gledališče Verdi, sedež univerze, znanstvene ustanove in centri, muzeji in kopališča). Mnogi komentarji so se znesli predvsem nad slabo kvaliteto in nelogičnim zaporedjem nanizanih fotografij, kritizirali pa so tudi odsotnost razlage ob posamezni fotografiji.
Videoposnetek vsebuje štiri angleške povedi brez prevoda. Avtorjev ni preveč skrbelo, ali so napisi berljivi. Besedilo v beli barvi so namreč postavili na svetlo ozadje, zato je branje precej otežkočeno. Pisci komentarjev so negativno ocenili tudi izbrano glasbo.
»Mah.« To je bil najpogostejši komentar na facebooku. Video si je prislužil seznam negativnih vzdevkov - žalosten, grozljiv, slab, pošasten, vzrok razočaranja, sramota in črna pika za mesto Trst. Večinsko mnenje je videoposnetek precej očrnilo. Občina Trst se na komentarje še ni odzvala. Morda razmišlja, da bi takšno delo v prihodnje vendarle prepustila profesionalcem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava