Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

V Trst prihaja sloviti Festival Show

29. avg. 2018 | 16:40
Dark Theme

Veliki Trg kakor slikovita Arena v Veroni? Po štirih letih sklepni večer popularnega poletnega potujočega festivala v Italiji zapušča slikovito prizorišče in se seli v naše mesto. V soboto bo Festival Show, ki ga prirejata Radio Birikina in Radio Bella&Monella v sodelovanju z Občino Trst, podžgal množico obiskovalcev. Kot so na tiskovni konferenci poudarilii koordinator turneje Paolo Baruzzo ter člana organizacijskega odbora Mariano Sannito in Francesco Marcato, je finale množičnega dogodka lani privabil 15.000 glasbenih entuziastov.
Na orjaškem odru, ki bo meril kar 300 kvadratnih metrov površine, se bodo v soboto od 20.30 dalje zvrstili nekateri izmed najbolj priljubljenih protagonistov italijanske glasbene scene mlajše generacije. Častni gost bo operni pop trio Il volo, katerega so kritiki proglasili za naslednike »treh tenorjev«. Nekaj več kot dvajsetletni baritonist Gianluca Ginoble in tenorista Piero Barone in Ignazio Boschetto imajo kljub rosnim letom za sabo številna mednarodne turneje. Vstop v zvezdniški svet so si prislužili, ko so leta 2015 s pesmijo Grande amore zmagali na festivalu Sanremo. Vzdušje bodo razvneli še bend The Kolors, Emma Muscat, Chiara Galiazzo, Benji & Fede, Thomas, Shade in Federica Carta.
Navzoče bo s svojo prisotnostjo počastila priljubljena igralka Maria Grazia Cucinotta. Večer pa bo vodila italijanska napovedovalka Bianca Guaccero.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava