Torek, 09 april 2024
Iskanje

Harpo Sandtex: na prepihu 29 delavcev

22. okt. 2018 | 19:24
Dark Theme

Odločitev je padla: po skupščini, ki jo je sklical sindikat kemijske industrije Filctem Cgil, napovedujejo v podjetju Harpo Sandtex stavko, ki bo jutri in v četrtek. Razlog za stavko je prodaja oddelka Sandtex, ki proizvaja barvila in materiale za zaključna dela v gradbeništvu, o kateri je enotno sindikalno predstavništvo bilo obveščeno v preteklem tednu.

Kupec oddelka Sandtex je podjetje Covema Vernici iz okolice Turina, je sindikalnim prestavnikom sporočil zakoniti zastopnik družbe Harpo Franco Stock. Postopek prodaje predvideva selitev proizvodnje v Druento, ki naj bi se zaključila pred koncem leta. S proizvodnjo naj bi se v treh fazah v Piemont preselilo tudi 20 od 26 zaposlenih v proizvodnem obratu s sedežem v Orehu pri Miljah, šest pa naj bi jih ostalo v Trstu. Damoklejev meč pa ne visi samo nad proizvodnjo: na prepihu naj bi bili tudi zaposleni v administraciji.
Nihče med zaposlenimi ne namerava v Turin, pojasnjujejo sindikalni predstavniki, saj gre skorajda brez izjeme za osebe v zrelem starostnem obdobju, za katere bi bila selitev tako rekoč nemogoča. Vodstvo podjetja Harpo jih zato dejansko pošilja na cesto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava