Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Trst: prispevek za obnovo oltarne podobe

Občinski svet zavrnil peticijo proti trgovini Despar na Velikem trgu.

Trst |
11. dec. 2018 | 7:00
Dark Theme

Tržaški občinski svet je na seji 10. decembra z glasovi večine izglasoval sklep o podelitvi izrednega prispevka v višini 28.080 evrov tržaški škofiji za restavriranje oltarske podobe, ki je povzročil veliko polemik. Gre za oltarsko podobo z Marijino sliko, pred katero je takratni tržaški škof Antonio Santin 30. aprila 1945 molil za rešitev mesta pred nacističnim uničenjem. Škofija želi podobo namestiti v gornjo kapelico nedavno obnovljenega poslopja cerkvice sv. Sebastijana in Roka v Ul. Cavana, za kar je pred časom zaprosila Občino za podporo, kateri pa se je na valu polemik naposled odpovedala.

Ni pa se ji odpovedala občinska uprava, kljub kritičnim glasovom iz vrst opozicije, ki je opozarjala na neupoštevanje zadevnega pravilnika in na povečanje stroškov, ki si ga Občina ne more privoščiti, pa je bil sklep nato izglasovan z glasovi desnosredinske večine, Gibanje petih zvezd in SEL sta bila proti, Skupaj za Trst in Demokratska stranka pa se nista udeležili glasovanja.

Občinski svet pa je z glasovi 25 svetnikov proti 6 in 3 vzdržanimi zavrnil ljudsko peticijo proti odprtju trgovine Despar na Velikem trgu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava