Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Mi smo tu! - Ieri oggi sempre!

6. okt. 2012 | 18:08
Dark Theme

Štirje koncerti, eden za vsako desetletje delovanja. Štiri različne lokacije: tržaško mestno središče, Kras, Goriška in slovenska prestolnica.
Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič se je odločil, da svojo štirideseto obletnico delovanja proslavi z ambicioznim glasbenim projektom Mi smo tu! - Ieri oggi sempre!, ki bo na štirih različnih odrih zbral številne prijatelje partizanske in uporniške pesmi.
Na štirih nedeljskih koncertih bodo ob pevkah in pevcih TPPZ nastopili tudi glasbeni prijatelji in somišljeniki zbora: Ženski pevski zbor Kombinat, Ljubljanski partizanski zbor, kantavtorji Drago Mislej Mef, Vlado Kreslin in Iztok Mlakar, glasbene skupine Zaklonišče prepeva, Kraški ovčarji, Dirty Fingers in Freak Waves, taborniki in tabornice RMV, gledališka igralca Boris Kobal in Gojmir Lešnjak - Gojc in še kdo.
Prvi koncert bo na sporedu v nedeljo, 28. oktobra, v tržaškem Kulturnem domu. Koncert spada v niz Vabilo k abonmaju Slovenskega stalnega gledališča, predprodaja vstopnic pa je pri gledališki blagajni že v teku. Isto velja za ljubljanski koncert v Cankarjevem domu, za katerega vlada že veliko zanimanje (karte prodajajo pri gledališki blagajni, a tudi na Petrolovih bencinskih črpalkah in v agencijah Kompas, M Holiday in Last Minute Center). Koncert spada v redni program Cankarjevega doma, v Gallusovi dvorani bodo partizanski zbor in njegovi prijatelji nastopili 11. novembra (prav tako ob 18. uri). V nedeljo, 18. novembra, bodo koncert Mi smo tu! ponovili v Novi Gorici, v sklopu sezone Slovenskega narodnega gledališča, zadnja etapa »turneje« pa bo 25. novembra v športno-kulturnem centru v Zgoniku (v obeh primerih ob 18. uri).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava