Četrtek, 28 marec 2024
Iskanje

Knjige ali rdeč balon

18. sep. 2014 | 19:55
Dark Theme

Tržaška knjigarna bi letos v hiši na ulici sv. Frančiška praznovala 59. rojstni dan. Koliko kulturnikov, umetnikov, slikarjev, književnikov, pisateljev, pesnikov, ljubiteljev umetnosti, kulture in pisanja, je v teh letih prestopilo njen prag ... V prostore, kjer sta do danes živela slovenski jezik in kultura, se zdaj seli kitajska trgovina.
V tem razmišljujočem duhu zaskrbljenosti in pričakovanja je zaživela prva šumova številka letošnje sezone. Stopili smo v stik z nekaterimi mladimi in drugimi člani naše skupnosti in jih nagovorili s sledečimi besedami: »Tržaška knjigarna trenutno ne deluje. Upamo, da se bo čim prej preselila v nove prostore na trg Oberdan. Na ulici sv. Frančiška bo napis TK nadomestil rdeč balon. Kaj meniš o tem?«

Šepetamo … Kdo je na proslavi ob 70-letnici Tiskarne Slovenija zamenjal proslavo za vaško šagro? … Kaj imamo od tega, da vsako leto hodimo na bazovsko gmajno?
Nagradni šumeči kviz: kateri zamejski super kulturnik nosi oranžna očala? Pošlji nam pravilen odgovor v uredništvo, ul Montecchi 6.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava