Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Rekorden zaseg kokaina na počivališču Povir

26. nov. 2014 | 15:45
Dark Theme

V okviru poostrenega nadzora na avtocestnem križu so koprski policisti prejšnji torek na počivališču Povir v dveh tovornjakih, ki sta opravljala prevoz sadja iz Španije v Slovenijo, zasegli skupno 175 kilogramov kokaina. Kot ocenjuje vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič, gre za enega največjih zasegov te droge v samostojni Sloveniji, poroča STA.
Med nadzorom vozil na počivališču Povir v smeri Ljubljane so ustavili tovornjak celjske registracije, ki ga je vozil 39-letni državljan Srbije, doma iz Obrenovca. Po ugotovitvi številnih cestno-prometnih prekrškov so se policisti odločili za podrobnejši pregled vozila. S pomočjo policijskega psa so v voznikovi kabini odkrili potovalni torbi, v katerih je bilo skupno okoli 68 kilogramov kokaina. Drogo so zasegli, vozniku pa odvzeli prostost, je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper Dean Jurič.
Policisti so nato pregledali še širšo okolico. V neposredni bližini drugega, zapuščenega tovornjaka prav tako celjske registracije, ki je imel priprta vrata in še prižgane luči, so v več nahrbtnikih našli skupno dobrih 107 kilogramov kokaina. Policija je tako zasegla skupno okoli 175 kilogramov kokaina, čigar cena na ilegalnem tržišču se giblje med petimi in sedmimi milijoni evrov, v primeru prodaje na drobno pa bi vrednost zasežene droge narasla tudi do 14 milijonov evrov. Poleg 39-letnega Srba, ki je v priporu, policija išče še enega za zdaj neznanega voznika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava