Petek, 19 april 2024
Iskanje

Grozil s samomorom, zaprli avtocesto

31. mar. 2015 | 10:33
Dark Theme

Zaradi poskusa samomora je bila sinoči do okoli 23. ure zaprta primorska avtocesta v smeri proti Kopru na območju Črnega Kala. Policisti in gasilci so tam posredovali v primeru 33-letnega Italijana, ki je na številko 113 sporočil, da bo skočil z mostu. Dogodek se je končal brez poškodb Italijana, ki pa je bil prisilno hospitaliziran. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper, je v ponedeljek ob 19.50 na številko 113 poklical neznanec in v italijanskem jeziku dejal, da bo skočil z mostu. Že v pogovoru z njim je policist ugotovil, da gre najverjetneje za 33-letnega državljana Italije, ki so mu policisti v nedeljo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog v višini 625 evrov, z možnostjo polovičnega plačila. Ker globe ni plačal, so mu začasno odvzeli osebne dokumente.
Policisti so po prejemu klica sprožili iskalno akcijo in kmalu pod viaduktom avtoceste v Črnem Kalu našli njegov osebni avto, moškega pa ob 21.20 opazili na zunanji strani viadukta. Ko so pristopili do njega, je zagrozil, da bo skočil v globino. Nato je med hojo po zunanji strani vetrolova zaradi oprijema potisnil roko skozi vetrolov vse do komolca, kar so izkoristili policisti in ga prijeli za roko. Gasilci so ga privezali za ograjo, odstranili del protivetrne ograje in ga potegnili na varno.
V postopku se je izkazalo, da gre za omenjenega 33-letnega Italijana. V dogodku ni bil poškodovan, je pa v nadaljnjem postopku zdravnik zanj odredil prisilno hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava