Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Vrača se pomlad

2. maj. 2016 | 10:58
Dark Theme

Večdnevno obdobje z arktičnim zrakom se je zaključilo. Njegovo zadnje dejanje je bilo včerajšnje poslabšanje, ki se je delno in obrobno zavleklo še v današnje jutro. Toda glavnina je za nami. Utrjuje se anticiklon, ki nam bo iz dneva v dan prinesel več sončnega vremena in višje temperature. Skratka, pomlad se vrača, zlasti v drugi polovici tedna se bo prikazala v svoji najlepši luči.
Do srede pa bomo morali, sicer le občasno in prehodno, ponekod še obračunati z nekoliko povečano nestanovitnostjo, kar bo verjetnejše zlasti občasno danes ter v jutrišnjih popoldanskih urah, ko se bo alpskemu grebenu približevala oslabljena vremenska fronta in bo proti nam prehodno spet obrobno pronical nekoliko hladnejši zrak.
Toda od srede, ko bo prevladovala severovzhodna vremenska slika, bodo vremenske razmere vse prijaznejše in bolj pomladne z le občasno morebitno spremenljivostjo. Kombinacija med suhim prizemnim severovzhodnikom in višinskimi severnimi tokovi bo najugodnejša ravno za naše kraje. Proti nam bo več dni s šibko do občasno zmerno burjo pritekal suh zrak, ki nam bo zagotavljal prevladujočo jasnino. Tudi temperature bodo iz dneva v dan višje. Razlike v primerjavi z minulim dogajanjem bodo občutne. Živo srebro se bo čez dan ponovno vzpenjalo do okrog 20 stopinj Celzija, ponekod bomo lahko zlasti v drugi polovici tedna namerili do 23 stopinj Celzija ali morda še kakšno stopinjo več.
Danes bo sprva oblačno, ponekod bo lahko še padlo nekaj kapelj dežja. Zapihala bo šibka do zmerna burja. V popoldanskih urah se bo vreme postopno izboljšalo. Najvišje dnevne temperature bodo do okrog  18 stopinj Celzija.
Jutri bo prevladovalo sončno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. Občasno bo pihala šibka burja. Popoldne in zvečer bo nekaj več spremenljivosti, nastajala bo kopasta oblačnost. Možne bodo posamezne krajevne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo do okrog ali malo nad 20 stopinj Celzija.
V sredo, četrtek in petek bo prevladovalo sončno vreme z morebitno občasno popoldansko spremenljivostjo. Čez dan bo še nekoliko topleje, najvišje dnevne temperature bodo do okrog 23 stopinj Celzija, ob morju okrog 20 stopinj Celzija. Občasno bo pihala šibka burjica. V popoldanskih urah ne gre izključiti kakšne posamezne krajevne plohe ali nevihte.
Ob koncu tedna zaenkrat kaže na nekoliko večjo spremenljivost, toda o tem več v četrtek v tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava