Petek, 19 april 2024
Iskanje

Na mejnih prehodih se bo promet do večera zgostil

17. apr. 2017 | 17:34
Dark Theme

Promet na cestah od Hrvaške skozi Slovenijo proti Avstriij in Italiji je ob koncu velikonočnih praznikov že precej zgoščen, proti večeru pa je pričakovati še močnejše povečanje. Na mejah s Hrvaško potniki za vstop v državo čakajo do dve uri, čakalne dobe pa se bodo predvidoma še podaljševale, saj policisti najverjetneje ne bodo opustili sistematičnega nadzora vseh potnikov. Čeprav proti večeru pričakujejo še večjo zgostitev prometa, obstaja velika verjetnost, da bodo takšen nadzor izvajali še naprej, so za Sta recimo povedali na Policijski upravi Novo mesto.
Trenutno so po podatkih policije čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje, Zavrč ter Gruškovje. Za vstop v Slovenijo potniki najdlje čakajo na Obrežju, in sicer dve uri, uro in petnajst minut pa na Gruškovju. Na drugih mejnih prehodih naj bi čakalne dobe zaenkrat znašale do pol ure. Sicer pa gneča nastaja tudi na cestah proti Avstriji. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije je 1,2 kilometra dolg zastoj, predor pa občasno zapirajo. Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj v smeri Avstrije je kolona vozil dolga od tri do 3,5 kilometra, gneča pa je tudi na regionalni cesti Šentilj - mejni prehod Šentilj v smeri Avstrije.
Razmere na cestah je možno preveriti na spletni strani prometno-informacijskega centra, razmere na mejnih prehodih pa na spletni strani policije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava