Petek, 19 april 2024
Iskanje

Parlamentarna komisija bi na meji
z Italijo postavila panelne ograje

7. jul. 2017 | 20:29
Dark Theme

Parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je na včerajšnji zaprti seji vladi predlagala takojšnje preventivne ukrepe na meji z Italijo, ki bodo jasen znak migrantom in italijanski vladi, da se bo tudi Slovenija zaščitila, je po seji poudaril njen predsednik Branko Grims (SDS). Grims predlaga vsaj postavitev panelne ograje.
Grims je opozoril, da se lahko razmere zaostrijo zelo hitro. »Če se bo v Franciji politika hitro zaostrila, in vse kaže, da se bo, v Avstriji se bo zagotovo, saj se jim bližajo volitve, se lahko situacija na slovensko-italijanski meji zaostri v nekaj tednih,« je dejal. Spomnil je, da je Slovenija do sedaj uspela ohraniti sorazmerno varnost in da bi bilo skrajno neprevidno, da bi sedaj ne storili vsega, da to tudi obdržimo.
Preventivni ukrepi na pretok meje ne bi vplivali, če pa bi se obrnil migrantski tok proti Sloveniji, pa je po Grimsovem mnenju treba vzpostaviti ostro mejno kontrolo, kar bo vplivalo tudi na pretočnost meje.
»A varnost je prva, brez varnosti ni blaginje,« je dejal in dodal, da bodo posledice nepopravljive, če bomo zamudili pravi čas.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava