Petek, 19 april 2024
Iskanje

Lidia Glavina se odpoveduje višji plači

9. jan. 2018 | 13:02
Dark Theme

Predsednica uprave SDH, tržaška Slovenka Lidia Glavina in članica uprave Nada Drobne Popovič sta posredovali predlog za sporazumno ukinitev aneksa k pogodbama o zaposlitvi, ki je določil povišanje njunih plač. Želita, da se jima osnovna plača povrne na prejšnjo raven. Zapisali sta, da sta se za to odločili odgovorno in iz osebnih razlogov. Menita namreč, da politizacija teme in njena zloraba v predvolilne namene lahko škodujeta SDH.
Kot smo poročali, so aneks nadzorniki potrdili na dopisni seji tik pred novoletnimi prazniki in jima tako osnovno bruto plačo dvignili za okrog 40 odstotkov na skoraj 15.500 oz. nekaj manj kot 14.000 evrov bruto. Prvi nadzornik Damjan Belič je povedal, da je odločitev sprejel po temeljitem premisleku ob upoštevanju dobrih rezultatov SDH in po primerjavi s plačami vodilnih v finančnih ustanovah v državi.
Predlog Lidie Glavine in Nade Drobne Popovič bodo nazdorniki obravnavali to sredo.
Povišanje njunih plač je dvignilo kar nekaj prahu v javnosti in tudi v koaliciji, zato je vlada minuli teden od prvega nadzornika Damjana Beliča terjala pojasnilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava