Dvanajst kandidatov
za Primorca/ko leta 2017

Razglasitev bo 20. januarja v Sežani

A

četrtek, 11. januarja 2018 | 11:30

Marta Verginella in Aleksander Ipavec

KOPER - Radio Koper, Televizija Koper in dnevnik Primorske novice bodo v soboto, 20. januarja, ob 20. uri že trinajstič zapored razglasili Osebnost Primorske. Naklonjenost poslušalcev, gledalcev in bralcev treh primorskih medijev pri izbiri osebnosti, ki so na zelo različne načine pozitivno zaznamovale življenje Primorske v letu 2017 (tudi na italijanski strani nekdanje meje), so merili vseh dvanajst mesecev preteklega leta. Primorci so uspešno in odmevno akcijo, ki promovira etične in požrtvovalne posameznike v družbi, že pred leti vzeli za svojo.
Na sklepni prireditvi, ki bo v veliki dvorani Kosovelovega doma v Sežani, bodo Osebnosti Primorske podelili nagrado zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca. Za dobro razpoloženje bo poskrbela glasbena skupina Gedore, na odru pa se jim bodo pridružili solisti Helena Blagne, Štefica Stipančević, Gregor Ravnik in Iztok Novak Easy. Voditelja prireditve bosta novinarka in voditeljica Karin Sabadin in odgovorni urednik slovenskega programa TV Koper Matej Sukič.
Slovesnost bodo neposredno prenašali na Radiu Koper ter na spletnih straneh rtvslo.si in radiokoper.si. Posnetek prireditve si bo mogoče ogledati na Televiziji Koper dan po prireditvi, v nedeljo, 21. januarja, ob 17.30.
Za naziv Osebnost Primorske 2017 se potegujejo avtorici monografije Šavrinka Ingrid Celestina in Suzana Todorović (januar), mati in hči Nadja Velušček in Anja Medved, avtorici številnih dokumentarcev o goriškem obmejnem prostoru z novim filmom Vžgano v spomin (februar) o požigih primorskih vasi med drugo svetovno vojno, Benjamin Ličer, letalski pilot in reševalec iz zraka (marec), zgodovinarka in raziskovalka Marta Verginella (april), ki ji je Evropska komisija zaupala dva miljiona vreden raziskovalni projekt o položaju žensk na območju Slovenije in v regiji v prejšnjem stoletju, medicinska sestra Doroteja Dobrinja (maj), upokojeni zobozdravnik s »pro bono« ambulanto za socialno ogrožene prebivalce Želimir Božič (junij), gimnazijec iz Hrpelj Domen Pregeljc (julij), zmagovalec olimpijade Genius v New Yorku, tržaški Slovenec Aleksander Ipavec (avgust), avtor projekta Muzik z vseh vetrov za pribežnike iz Pakistana, načelnik Gorske reševalne službe Tolmin Žarko Trušnovec (september), novinar in vsestranski ustvarjalec ter avtor Drago Mislej Mef (oktober), predstojnik Inštituta za raziskovanje krasa Tadej Slabe (november) in Romeo Volk, ljudski godec, jasličar in poznavalec našega izročila (december).
Poslušalci, gledalci in bralci treh primorskih medijev bodo za svoje izbrance lahko glasovali od sobote, 13. januarja, od 12.00, do četrtka, 18. januarja 2018 do 24.00.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.VSE ANKETE

Katero nastanitev izbirate za poletni dopust?

ostale novice

Nemirno poletje naprej s polno paro

Ob koncu tedna bo vremenska slika spet bolj živahna

19. julija 2018 | 13:45

Mrzla jesenska noč

Ponekod je nastal izrazit temperaturni obrat

19. julija 2018 | 11:11

Letalska povezava med Trstom in Frankfurtom

Napovedala jo je Lufthansa

19. julija 2018 | 10:03

Ali bo Danilo Türk prepričal parlament?

Senat in poslanska zbornica zelo zamujata z ratifikacijo evropske manjšinske listine

19. julija 2018 | 06:25

Princeska se je spustila z zvonika

Kljub nenaklonjenim vremenskim razmeram

18. julija 2018 | 18:45

Premirje ne bo dolgotrajno

Nestanovitnost se bo ob koncu tedna spet povečala

18. julija 2018 | 15:48

Slovenska senatorka proti Salviniju

Tatjana Rojc ocenjuje, da je Dunaj pustil na cedilu Italijo

18. julija 2018 | 17:19