Petek, 26 april 2024
Iskanje

Tržačan, ki ga je »tepla policija«, je plačal kazen

17. jan. 2018 | 11:53
Dark Theme

82-letni Tržačan in njegov sin, ki sta sredi decembra v medijih zagnala vik in krik zaradi domnevnega nasilnega ravnanja slovenskih policistov pred bencinskim servisom v Krvavem Potoku, se potem na delo policistov nista pritožila. Sin se je že šest dni po dogodku, 21. decembra, odpravil v Koper in plačal denarni kazni tako zase kot za svojega očeta. Policija ni prejela nobene pritožbe ali ovadbe; Tržačana bi lahko zaprosila za sodno varstvo in odložila plačilo, dokler ne bi sodstvo zadeve razčistilo. A se to ni zgodilo. Italijanski diplomati in italijanske oblasti pa pri policiji niso protestirali.
Kljub veliki medijski pozornosti se je torej vse skupaj že pred božičem končalo s plačilom glob, po katerem so kršiteljema vrnili osebna dokumenta.
Nabralo se je za 911 evrov kazni, ker pa mora tujec globo plačati takoj, so mu izrekli polovično globo - skupno 455 evrov. Sin, ki je očeta ponoči dohitel v izolski bolnišnici in tam ni upošteval varnostnikovega ukaza, naj zapusti ambulanto (motil naj bi zaposlene in ostale paciente), pa je zase plačal 200 evrov kazni.
V resnici pa se težave za tržaškega upokojenca niso končale. Moškega, ki je v medijih izjavljal, da sta ga policista premlatila, bo doletela še dodatna slana kazen, saj je v noči med 15. in 16. decembrom v izolski bolnišnici odklonil strokovni zdravniški pregled za alkohol in s tem kršil zakon.
Posledice so enake tistim zaradi vožnje pod vplivom alkohola: čakajo ga globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Poleg tega pa policija še preverja, ali obstajajo razlogi za kazensko ovadbo zaradi napada na uradno osebo, saj je upokojenec policista v Krvavem Potoku najprej zmerjal in nato brcnil v mednožje. Sledilo je prerivanje, po katerem je Tržačan padel na tla in se poškodoval, je takrat navedla policija. On svoje brce ni omenil, trdil je, da sta ga policista brez razloga pretepla.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava