Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Konec tedna bo prijeten

19. jan. 2018 | 10:03
Dark Theme

Vremenska fronta, za katero se zadržuje zelo hladen in nestanoviten severni zrak, ki povroča velike težave v srednjeevropskih državah, je ob okrepljenih zahodnih višinskih tokovih dosegla Alpe in bo zvečer oslabljena prešla naše kraje. Vreme se bo v prihodnjih urah poslabšalo, mestoma se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo do poznih večernih ur povečini ponehale. Prehodno bo zapihala burja, ozračje pa se bo ohlajalo.
Vreme se bo po odhodu vremenske motnje umirilo. Konec tedna bo povečini precej sončen, občasno se bo ponekod zadrževala zmerna oblačnost. Sobotno in nedeljsko jutro bosta razmeroma mrzli, najnižje nočne temperature bodo razen ob morju v glavnem okrog ledišča ali pod lediščem, čez dan pa bodo temperature kolikor toliko prijetne. Občasno bo pihal severni do severovzhodni veter.
Razmere bodo prijetne tudi v gorah. Prevladovalo bo delno jasno do spremenljivo vreme. V nedeljo bo pihal zmeren severni do severovzhodni veter. Temperature bodo primerne letnemu času.
Nevarnost plazov je medtem v FJK v Predalpah skromna, v Alpah pa zmerna, v Sloveniji pa je nad nadmorsko višino okoli 1600 metrov trenutno znatna, nižje pa zmerna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava