Petek, 19 april 2024
Iskanje

Pust bo mrzel in vetroven, od ponedeljka morda tudi zasnežen

8. feb. 2018 | 9:59
Dark Theme

Ciklon, ki je v noči na sredo prinesel poslabšanje s padavinami, deloma sneg in led, se počasi umika, nad nami pa ostaja v višinah še razmeroma hladen in vlažen zrak. Znotraj višinske doline bo jutri nastal nov plitev prizemni ciklon, ki bo prinesel delno in prehodno poslabšanje. Danes bo nekaj več sončnega vremena, medtem ko bo jutri več oblakov in bo mestoma lahko padla kakšna kaplja dežja ali kakšna snežinka. Razmeroma hladno bo.
V soboto se bodo naši kraji znašli ravno vmes med anticiklonom na zahodu in ciklonskim območjem na vzhodu. Od severa se bo približal hladnejši zrak. Spet bo zapihala šibka do zmerna burja, prevladovalo pa bo sončno ali zmerno oblačno vreme. Temperature bodo razmeroma nizke, najvišje dnevne vrednosti bodo na Kraški planoti okrog 5 ali 6 stopinj Celzija. Burja pa bo nekoliko povečevala občutek mraza.
Pustna nedelja bo minila ob stanovitnem in povečini še dokaj sončnem ali zmerno oblačnem vremenu. Hladno bo. Najnižje nočne temperature bodo razen ob morju povsod pod lediščem, najvišje dnevne pa do okrog 6 stopinj Celzija. Burja bo ponehala.
V ponedeljek se bo težišče vremenske slike pomaknilo nad severni Atlantik. Od severozahoda se bo proti Sredozemlju spuščala obsežna višinska dolina z mrzlim in nestanovitnim severnoatlantskim zrakom. Vremenska slika se bo postopno zaostrila. V ponedeljek in torek bo, kot kaže po zdajšnjih izgledih, prevladovalo oblačno vreme, občasno bodo možne padavine. Temperatura se bo spuščala in bo zapihala burja. Mrzlo bo. Zaenkrat kaže, da bo lahko prehodno snežilo tudi ponekod v nižjih predelih, vključno na Kraški planoti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava