Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Začenja se matura

19. jun. 2018 | 15:37
Dark Theme

Za 141 kandidatov slovenskih višjih srednjih šol v Italiji - 89 na Tržaškem in 52 na Goriškem - se danes (20. junija) začenja še zadnji dogodek v okviru petletnega višješolskega študija. S prvo pisno nalogo iz slovenščine se namreč začenja zaključni državni izpit oz. matura, ki predstavlja preizkušnjo dosežene stopnje znanja in zrelosti.
Na Tržaškem je 39 maturantov na Liceju Franceta Prešerna, 21 na Tehniškem zavodu Žige Zoisa, 17 na Izobraževalnem zavodu Jožefa Stefana in 12 na Humanističnem in družbeno-ekonomskem liceju Antona Martina Slomška.
Na Goriškem je 14 maturantov na Klasičnem liceju Primoža Trubarja, devet na Humanističnem liceju Simona Gregorčiča, deset na Znanstvenem liceju Simona Gregorčiča, pet na Poklicnem zavodu Ivana Cankarja, sedem na Tehniškem zavodu Žige Zoisa in sedem na Tehniškem zavodu Jurija Vege.
Kandidati bodo danes pisali prvo nalogo iz slovenščine, za kar bodo imeli na voljo šest ur. 21. junija bo na sporedu druga pisna naloga, kjer bodo prišli v poštev predmeti, ki so značilni za posamezne šole oz. učne smeri, 25. junija pa bodo kandidati pisali tretjo, večpredmetno nalogo, po popravi nalog pa bo napočil čas za ustni del izpita.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava